Saade
Ajakirjanikud: Villig võttis teadlikult suure vastutuse

Ajakirjanikud: Villig võttis teadlikult suure vastutuse

Alusta kuulamist

Bolti kaasasutaja Martin Villig, kes krooniti arvamuskonkursi Edukas Eesti võitjaks, on küll tuntud annetaja, kuid üleskutse moodustada jõukate inimeste niiöelda 5% annetamise klubi kohustab teda ennast veelgi enam eeskuju näitama, rääkisid Äripäeva ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.

Arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe hinnangul on antud juhul raske lahutada Rikaste TOPi tippu kuuluvat autorit ideest. “Arvamuskonkursi žürii hindab idee originaalsust, konkreetsust ja lennukust, mis võib lennata ka üle pea, siis Villigu puhul võib arvata, et see 5% klubi saab 99% tõenäosusega tehtud,” märkis Salumäe.

Arvamustoimetuse juht Neeme Korv lisas, et Villigu idee edu konkursil, mille žürii ühendab kuue eri valdkonna tippettevõtete juhte, kinnitab, et Eesti ühiskond on selliseks algatuseks küps. Auhinnatseremoonial toodi esile, et julgeme rääkida positiivses võtmes mõistetest “edu” või “karjäär” ja areng näitab, et oleme valmis ka enam panustama, rääkis Korv.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel tõi esile, et Villiguga seotud Heateo Sihtasutus on ennast tõestanud, tõstatades olulisi teemasid, näiteks juhtides tähelepanu koolijuhtide erilisele rollile ühiskonnas.

Saates tuli juttu värskest Palga TOPist, sellest, kui tähtis motivaator on töötasu ning kas mõnel ettevõttel on ka põhjust tabelit vaadates piinlikkust tunda. Analüüsiti ka Euroopa Liidu 20-aastast rolli Eesti elus ja majanduspoliitilise ühenduse muutumist ajas ning vaadati otsa värskele majandusstatistikale, mis jätab Eesti võrreldes Läti ja eriti Leeduga tagaajajaks.

Foto: Liis Treimann