Artikkel
Äripäeva restoranitestid
  • Kuula

    Restoranitest: uutele tuultele avatud

    Kakumäe sadam tundub olevat kerkinud otsekui muinasjutus merevahust ja kividest. Veel natuke aega tagasi polnud seal midagi, nüüd aga uhke sadamahoone ja veelgi uhkem restoran Puri.

    Restoranis Puri saab nautida nii merevaadet kui ka sadamatulesid.Foto: Raul Mee
    Sadam on täis jahte, rannapromenaad jalutajaid. Puri on olnud avatud juuni algusest, nii et aega sisseelamiseks on olnud omajagu. Kiiskavvalges ruumis trepist teisele korrusele minnes hakkab pea veidi ringi käima – pilku pole kuhugi kinnitada. Üleval trepiotsal aga aitab maanduda töötaja, kelle ametikohustus tundubki ­olevat külaliste vastuvõtt. Eelmisel restoranide hiilgeajal, aastatuhande esimese kümnendi keskel oli vastuvõtulauaga restorane hulgim, nüüd on need enamasti tühjad ja teenindajate tähelepanu püüdmiseks tuleb varuda kannatust. Purjes aga meid juba oodati ja see oli erakordselt meeldiv.
    Olime eelnevalt laua kinni pannud ja hästi tegime: vaatamata sellele, et oli nädala alguse õhtu, oli saal rahvast peaaegu täis. Ilmselgelt on Puri üles leitud. On ka põhjust – võrratu vaade ja efektne sisekujundus teevad sellest ühe meeldejäävaima atmosfääriga mereäärse söögikoha kogu linnas. Õhtustasime ajal, mil päevavalgus läks üle pimeduseks, nautisime nii merevaadet kui ka värvilistes tuledes sadamat.
    Kakumäele, kus varem polnud midagi, on nüüd kerkinud uhke restoranihoone.Foto: sergeizjuganov.com
    Nagu ülemerenaabri Noa restoranis, saab ka Purjes valida degustatsioonimenüü ja à la carte menüü vahel. Meie tegime oma valiku ise ja proovisime kahe peale ära vaid neli rooga. Aperitiiviga koos tuli esimene meeldiv, aga ka esimene ebameeldiv üllatus. Hea oli see, et klaasiga pakutavate mulliveinide hulgast leidsime vahuveini, millist polnud seni juhust olnud maitsta – Bulgaaria roosa. Halb oli aga see, et pudel oli nii kaua avatuna seisnud, et mullid olid jõudnud õhku lennata. Hea oli aga jälle see, et kui nende puudumise üle kurtsime, avati uus pudel ja asendati mullitu vein mullilisega.
    Menüüd ei klappinud
    Menüü on põnev, aga vajaks täpsemat sõnastust või asjatundliku teenindaja abi. Pearoogade jaotuses on supid-praed segiläbi, supi nimega laksa leidsime pardi ja kalaroa vahelt. Kust see roog on pärit, ettekandja ei teadnud. Ütles ainult, et tema ei tea, aga kokad teavad. Ometi ei läinud kööki küsima. Ega pidanud vajalikuks ka selle vürtsikusest hoiatada – tegemist on Kagu-Aasia roaga, kus tšillit ilmselgelt rohkem kui Euroopas.

    Puri

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 8

    Interjöör: 10

    Kokku: 26/30

    Aadress: Lesta 16, Tallinn

    Telefon: 5371 1111

    Avatud: E–N 12–23, RL 12–00, P 12–22

    Pearoogade hinnavahemik: 16–28 eurot

    Peakokk: Joonas Koppel

    Omanik: Sadama Catering OÜ

    puriresto.ee

    Muidugi läheks vaja ka töötajat, kes koduleheküljel olevat menüüd värskendaks – seal olid hoopis teised road kui restorani pabermenüüs. Facebook on kiirem, vähemalt järgmisel päeval oli seal tegelikkusele märksa enam vastav menüü olemas. Mis sest, et detailides ehk lisandites ja maitseandjates mitte ülearu täpne.
    Esimese külastuse järel Puri kokakunst erilist imetlust ära ei teeninud, kuid põhjus võib olla see, et peakokk Joonas Koppel, keda hinnatakse üheks omapärasema käekirjaga kokaks, pole veel täit hoogu sisse saanud. Ideed olid muljetavaldavalt suurejoonelised, soovida jättis aga tehniline teostus: vitello tonnato kaste oli keskmise maitse jaoks liiga soolane, Kiievi kotleti seest ei leidnud võid ja kala lisandiks olev lehtkapsas polnud krõbe, vaid lihtsalt kuiv.
Mihkel Nestor: kui hull on lugu investeeringutega? Üldse mitte nii hull
Levinud narratiivi kohaselt on kiire palgakasv, vohav bürokraatia ja maksutõusud muutnud Eesti ettevõtluskeskkonnana ebasoodsaks ning suunanud uued investeeringud siit minema. Numbritele otsa vaadates on nende väidetega väga raske nõustuda, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Levinud narratiivi kohaselt on kiire palgakasv, vohav bürokraatia ja maksutõusud muutnud Eesti ettevõtluskeskkonnana ebasoodsaks ning suunanud uued investeeringud siit minema. Numbritele otsa vaadates on nende väidetega väga raske nõustuda, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kuidas ehitada kriisikindlat ettevõtet: Infortari põhimõtted “Kui Infortari läksin, küsiti, kas lähen pensionile”
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Setod protestivad: Koidula piiripunktis ootab sadu veokeid, riik tahab selle aga ööseks sulgeda
Riigi plaan sulgeda Koidula piiripunkt öiseks ajaks on Setomaa vallajuhid tigedaks ajanud, kirjutab Logistikauudised.
Riigi plaan sulgeda Koidula piiripunkt öiseks ajaks on Setomaa vallajuhid tigedaks ajanud, kirjutab Logistikauudised.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.