Marko Oolo kolm komponenti, millega on miljonäriks saamine paratamatu

    Aasta investori tiitliga pärjatud Marko Oolo, kes on oma portfelli juba suutnud kasvatada nullist enam kui miljoni euroni, tõi saates esile rikkaks saamise kolm põhikomponenti, mis on olulised miljonilise portfelli jõudmiseks.

    “Need on algkapital, aeg ja tootlus,” rääkis Oolo viimases “Investeerimisportfell 2030” saates. Ta selgitas, et siiski üldiselt ei ole võimalik neid kolme komponenti korraga ühel aja perioodil saada.

    Noortel investoritel on vähem algkapitali, kuid rohkem aega, vanematel investoritel aga vastupidi. Oolo meenutas saates oma investeerimisteekonna algust, mil teda motiveeris portfelli kasvatamiseks rohkem keskenduda ja panna aega kapitali ehk sissetuleku suurendamisele. “Tootlus tuleb hiljem lumepalliefektina kaasa,” lisas Oolo.

    Aasta investor rõhutas, et eduka portfelli loomine ja rikkaks saamine sõltub mitte ainult finantskapitali olemasolust ja tootlusest, vaid ka sellest, kui palju aega investoril on kapitali kasvatada. Ta on kindel, et kui noor inimene suudab säästa 30-50% oma sissetulekust ja teeb tarku finantsotsuseid, on miljonäriks saamine paratamatu.

    Lisaks rääkis Marko Oolo põhjalikult investeerimisportfelli koostamisest ja haldamisest. Ta alustas oma investeeringuid Exceli tabelitega, kuid nüüd on ta liikunud üle enda välja töötatud portfellihaldustarkvarale, mis võimaldab portfelli efektiivsemalt jälgida.

    Marko tõi välja, et oluline on investeerimisajaloo hoidmine ja süstematiseerimine, et paremini mõista oma investeeringute tootlust ja teha informeeritud otsuseid tulevikus.

    Lõpetuseks mainis Oolo, et oluline on jälgida turutrende ja makromajanduslikku olukorda, kuid teha otsuseid pigem oma pikaajaliste eesmärkide ja strateegiate põhjal.

    Saadet juhib Andre Anni Äripäeva börsitoimetusest.

    Saate „Investeerimisportfell 2030“ salvestamisele pani õla alla finantstehnoloogiaettevõte Admirals.

    Fotol: Marko Oolo. Autor: Julia Laidvee

    • Investeerimisportfell 2030
    • 02.05.2024
    KIIRUS:
    Marko Oolo kolm komponenti, millega on miljonäriks saamine paratamatu
  • Hetkel kuum