Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Hotoka kuumad koerad

    Tallinnas Toompea külje all asuvas uues söögikohas Hotokas saab kõhtu täita hot dog’idega – menüüs on valida ligi kümne erineva kuumkoera vahel. Foto: Julia-Maria Linna

    Laupäeva õhtul oli Hotoka ehk Tallinna uues kuumkoerarestoranis lisaks vorstisaiasööjatele ka kaks koera. Mõlemad ühesugused, karvaseid vorstikesi meenutavad ja mitte oluliselt suuremad kui need, mis saia vahele käivad.

    Hotokas 

    24 p Toit: 8 p Teenindus: 8 p Interjöör: 8 p 

    Aadress: Toompuiestee 16, TallinnTelefon: 506 2882Avatud: T-P 12-20 Põhiroogade hinnavahemik: 3-5,6 eurot

    Unustasin küsimast, kas tegemist on stammkundedega, aga oleks ju tore, kui kuumkoerarestoranis oleks koertele või nende peremeestele soodushinnad. Viited päriskoerte ja kuumkoerte seostele on tänapäeval muidugi ebasündsad, kuigi võimaliku koeralihasisalduse tõttu see nimi vorstisaiadele ju kunagi külge jäigi.
    Kuumkoera erinevad maitsevarjundid
    Ameerika Lihainstituudi andmetel hakkasid sakslastest sisserändajad juba 1870ndatel frankfurtereid saia sisse pistma ja nii sai hot dog'ist üks maailma esimesi tänavatoite, USA vaesema töölis­klassi jaoks sama oluline kui restoranikülastus keskklassi jaoks. Ja nii on see siiani, kusjuures viimastel aastatel on tänavatoit tegemas läbi lausa renessanslikku õitsengut: klientuur on läinud nõudlikumaks ja ka hamburgerid ning vorstisaiad on ninad gurmee poole pööranud.
    Darwini teooria järgi toimub liikide areng pideva kohandumise teel, võib-olla on ameeriklastel aastakümnetega välja arenenud eriti laialt lahti käivad lõuad? Minusugune kitsasuuline eestlane sureks seal lihtsalt välja, sest hot dog mulle suhu lihtsalt ei mahu. Aga söönuks ma seekord sain – eestlaste loodud vorstisaiarestoranis olid kahvlid ja noad õnneks laual olemas, pealegi väga ökoloogilised, puust.
    Kuigi ühetoidurestoran, on Hotokal täiesti arvestatava pikkusega menüü: sai ja vorst on alati samad, aga lisandid varieeruvad hapukapsast chilli con carne'ni. Lähtusin sellest, mida paremini tunnen: jõuluaeg ju lähenemas, olgu siis üks kuumkoer hapukapsa ja sinepiga, teiseks ohtra juustuga pitsa-hot dog, sest pitsa on kuumale koerale lähim saiatoode, mida ma natukenegi tunnen.
    Täidis võidutseb saia üle
    Mulle maitsesid mõlemad. Eriti head olid vorstid. Hotoka vorstid kuuluvad kahtlemata Eesti vorstiparemiku hulka – tehtud veise- ja põdralihast ning ehtsates seasooltes. Ka saiad oli kõike muud kui kahvatud vahtkummtooted: need olid puhta ja ehtsa maitsega, kenasti grillitriibulised ja üldse mitte paksud.
    Kuigi läbisöödud-maitstud kuumkoerte nimekirjas on vaid kaks nimetust, julgen nende põhjal teha üldistuse, et täidised on piisavalt eri ilmega. Ja seda on ohtralt: kui hiljuti külastatud esindushamburgerlas oli täidise-saia suhe umbes üks viiele – saia kasuks –, siis Hotoka omal oli vorsti ja täidist oma kaks korda rohkem kui saia.
    Saiade kõrvale näkitsesime ka suitsukana-avokaadosalatit ja saime kokku täisväärtusliku õhtusöögi. Magusat, tõsi küll, polnud muud kui jäätist, aga saia-pearoale lisaks ju polegi rohkem süsivesikuid vaja. Joogiks oli Hotokal pakkuda nii veini kui ka mahla ning nagu poolkohustuslikuks saanud väikepruulikodade õllesid. Nii et isegi on põhjust rääkida toidu ja joogi kokkusobitamisest: karameljalt mahemagus Rukkirääk sobis kokku hapukapsa-vorstisaiaga, (paki)tomatimahl oli aga hea valik Pizza dogi kõrvale.
    Järgmisel kuul läheb võtan ette kassikohviku külastuse, ka selline olla hiljuti Tallinnasse tekkinud. Erinevalt koertest pole kassidel aga minu teada ühtegi nimirooga.
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinna lennujaamas enam vedelikke ja arvutit kotist välja võtma ei pea
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.