Maksu- ja tolliamet alustab kampaaniat „Ümbrikupalk pureb aina vähem“, mille eesmärk on tänada ümbrikupalgast loobunud ettevõtjaid ja töötajaid.
- Maksu- ja tolliamet Foto: Meeli Küttim
Konjunktuuriinstituudi (EKI) viimase uuringu põhjal langes ümbrikupalka saanud töötajate osakaal, moodustades 7 protsenti kõigist palka saanud inimestest. 2013. aastal oli see näitaja 11 protsenti. Ümbrikupalgast loobumine tõi ametlikule tööturule juurde üle 20 000 inimese.
„Kui veel 2013. aastal oli iga neljas maksuameti kontrollitud töötaja ehituse, toitlustuse ja majutuse sektoris mitteametlikult tööl, siis alates aasta algusest kontrollitud isikutest on tööandjad jätnud registreerimata alla kaheksa protsendi töötajatest. See näitab, et aina rohkem siiani nii-öelda mustalt toimetanud tööandjaid ja töötajaid mõistab, et sellisel viisil palga maksmine ei ole jätkusuutlik,“ ütles maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm pressiteates.
Helm lisas, et ka töötaja registreerimise nõudel on siin oma mõju. „Loodame, et üha rohkem kaasneb sellega teadmine, miks registreerimine ja ametliku palgaga saadavad hüved on vajalikud.“
Mullune kadu 93 miljonit
Kuigi ümbrikupalkade maksmine on vähenenud, jäi riigil siiski EKI hinnangul 2014. aastal laekumata maksude tõttu saamata 93 miljonit eurot. „Ümbrikus palga saajate arvu vähenemisega peab kaasas käima ka inimeste teadlikkus, et seda tuleb taunida ja isegi osaliselt ümbrikupalga saamine kahjustab meie kõigi sotsiaalset turvatunnet,“ selgitas Helm.
Maksuameti kampaania kestab kaks nädalat välimeedias, internetis ja raadiotes.
Seotud lood
Maksu- ja tolliameti teatel töötab Eestis enim vabatahtlikke jaekaubanduse ning toidu ja joogi serveerimise valdkonnas, kus mitmel juhul on töötasuks ümbrikupalk. Tööinspektsioon kinnitab, et probleem on mõlemasuunaline ehk mustalt on nõus töötama nii tööandjad kui ka -võtjad.
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.