• OMX Baltic0,09%271,91
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn0,33%1 732,68
  • OMX Vilnius−0,22%1 064,37
  • S&P 5000,56%5 963,87
  • DOW 30−0,07%42 810,05
  • Nasdaq 0,93%19 755,37
  • FTSE 1000,22%8 102,72
  • Nikkei 2251,19%39 161,34
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%105,31
  • OMX Baltic0,09%271,91
  • OMX Riga−0,16%862,52
  • OMX Tallinn0,33%1 732,68
  • OMX Vilnius−0,22%1 064,37
  • S&P 5000,56%5 963,87
  • DOW 30−0,07%42 810,05
  • Nasdaq 0,93%19 755,37
  • FTSE 1000,22%8 102,72
  • Nikkei 2251,19%39 161,34
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%105,31
  • 19.11.15, 15:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Peps, aga mitte pepsidele

Suurte akendega ahvatlevaid söögikohti on Tallinnas napilt. Aknad ja disain ongi Pepsi kõige tugevamad küljed, toidu, joogi ja teenindusega läheb seal kehvemalt.
Peps pole pepsidele mõeldud – pakutakse argiseid toite, mida võib leida paljudest söögikohtadest, kõik menüüsse kirja saanu päris tegelikkusele ei vasta ja ka teeninduses on veel arenguruumi.
  • Peps pole pepsidele mõeldud – pakutakse argiseid toite, mida võib leida paljudest söögikohtadest, kõik menüüsse kirja saanu päris tegelikkusele ei vasta ja ka teeninduses on veel arenguruumi. Foto: Raul Mee
Maitseelamus
Peps 19 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 5 pTeenindus: 6 pInterjöör: 8 p 
Aadress: Kentmanni 6, TallinnTelefon: 6011 156Avatud: P–E 11–21, T–L 11–23Põhiroogade hinnavahemik: 8,90-11,60 eurot
Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest 
Pean tunnistama, et viisteist aastat iganädalasi restoranikolumne on teinud mind mõnevõrra pepsiks ehk snooblikuks, nagu seletav sõnaraamat pepslikkuse sünonüümiks annab. Aga et minusugustele võiks omaette söögikoha avada, selle peale pole kunagi tulnud – hea mõte!
Eristumise tähe all pakutakse argist. Kui ettekandjalt nime päritolu kohta küsisin, kuulsin aga, et see olla hoopiski pandud selleks, et eristuda?! Sellisel juhul jäi see menüü koostajaga kooskõlastamata, ega muidu poleks menüüsse võetud kõige mitte-eristuvam supikolmik borš-koorene lõhesupp-tom kha.
Facebookist menüüd otsides – mida seal ei olnudki – avastasin aga, et Peps peab end hoopiski veinirestoraniks ja ootab enda juurde pigem vähese nõudlikkusega kui pepse külastajaid. Tsiteerin FBd: “Kui sa pole teps mitte liiga peps, siis on see peenutsemata parim ajaveetmise koht – hea söögi ja joogiga veinirestoran Peps”. Veinirestoran joogikaardiga, kus kuuest veinimaast kolm on esindatud ühe, kolm kahe veiniga?
Alusetud lubadused menüüs
Õlut on küll, A. Le Coqi ja Saku jooke, samuti mitme väikese pruulikoja jooke. Ainult joogikaart on päritolu avamisega kitsi, nimi kirjas ja muud ei midagi. Joogikaart ise ja ka menüü olid söögikoha enda kujundust arvestades aga silmapaistvalt aladisainitud – valged A4 lehed, klambriga kokku löödud ja kõik.
Toitudest on Pepsis kõige tugevamalt esindatud mitmesugused saiad ja nisutooted: suupisteks-eelroks baquet’id, crostini’d ja peekonivahvlid, magusroaks samuti vahvlid ja muidugi koogid. Pearoogadest kõige ahvatlevam oli merilesta filee värske salati ja köögiviljadega, aga köögis kala parajasti ei juhtunud olema. See ei jäänud ainsaks punktiks, milles menüüs kirjapandu tegelikkusest erines.
Vahvlite lisandiks lubati marju, aga need olid juba kompotiks keedetud ja aasiapäraseks nimetatud kanasalatis puudus õrneimgi vihje ­Aasiale: paari kirsstomati, avokaadoviilu ja greibiga täiendatud rukolasalati kastmeks oli maitsestamata jogurt ja ka krõbedal kanafileel polnud tunda õrnimatki maitseaine varjundit. Palusin maitse lisamiseks tuua ükskõik mida köögis leidub, kas või lihtsat soja- või tšillikastet, sain soola ja musta pipra.
Vürtsikas tom kha oli küll maitsev, kuid selle kõrvale pakutud must rukkileib ei haakunud Aasia maitsetega. Nojah, alles paar nädalat tagasi pakuti ühes, samuti “trendikas” restoranis praetud räime kõrvale Itaalia stiilis ciabatta’t.
Teenindusel on arenguruumi
Teenindus oli püüdlik. Nii kui olin salati ära söönud, tuldi küsima, kas soovin kohvi ja kooki – aga mul ju veel supp tellitud, enne seda kook ja kohv nagu ei läheks. Ja kui olin juba veerand tundi (ja enam ilmselt mitte kõige rõõmsamas olekus) magustoiduks vahvlit oodanud, tundis ettekandja huvi, kas minuga on kõik korras – ei ole ju, ikka veel ootan. Vahepeal sain osa pealetükkivast muusikast, üle saali peetud valjuhäälsetest vestlustest ja isegi köögitülist, mis avatud köögist söögisaali ulatus. Igav ei olnud, aga mõnus ka mitte.

Seotud lood

Uudised
  • 08.01.16, 09:56
Restoranitest: Eklektiline Aasia koos priskete kokteilidega
Tai Bohi sisekujundus jätkab ­Manna la Roosast tuttavat üle­ ­võlli eklektikat, baarmenid segavad kokku erilisi kokteile ja ­menüü esindab ühekorraga Taid, Hiinat ja Jaapanit.
Uudised
  • 03.03.16, 16:00
Restoranitest: Umb Roht võrsub jõudsalt
Umbrohi polegi veel restoranidesse jõudnud, kuigi toidukultuuri piire kombatakse jõudsalt. Kas Tartu uue restorani Umb Roht nimi on vaid trendikas sõnamäng või jõuab umbrohi ka taldrikule-klaasi, seda saab näha alles kevadel, kui rohi taas tärkab.
Uudised
  • 28.01.16, 15:45
Restoranitest: Ilus ja maitsev Markofka
Markofka, lihtsa toidutoa trumbiks on peakokk Inga Paenurm, kes on töötanud ka presidendi kokana. Mis sobib presidendile, sobib ju ka meile, eksju?
  • ST
Sisuturundus
  • 20.12.24, 18:09
Navalis Group Shipbuilding & Offshore: 2024. aasta tulemused – uute võimaluste ja saavutuste aasta
Navalis Group on tuntud ettevõte, mis on tegutsenud laevaehituse, laevaremondi ja avamere ehituste valdkonnas juba üle 23 aasta. Navalis Group-i koosseisu kuulub mitu ettevõtet, mis töötavad edukalt ja tulemuslikult laevatehastes Eestis, Leedus, Soomes, Saksamaal ja Hollandis. 2024. aasta oli Navalis Group-i jaoks väga oluline, aidates kaasa ettevõtte arengule ja positsioonide tugevdamisele turul. Ettevõte näitas dünaamilist arengut, tuues turule uusi teenuseid, tugevdades rahvusvahelist koostööd ja täiustades siseprotsesse.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele