Kuigi üritustel käiakse eelkõige programmi, esinejate ja seltskonna pärast, mängib hea toit õnnestumises rolli. Kui palju mõtlevad korraldajad sellele, mida ja mis järjekorras lauale panevad? Kui valmis on eestlane lihast loobuma ja taimset sööma?
Sellest räägivad "Rohepöörde praktikute" saates üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre ning toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm.
"Kuulsin oma sõbrannalt, kes on taimetoitlane, kogemust kahelt ürituselt, kus kõik taimetoitlased aeti ühte lauda istuma, nad ei saanud istuda oma inimestega. Teisel üritusel ei olnud taimetoitlastele mitte midagi peale ahjukartuli," rääkis Kahre.
Üldiselt on sellised ajad aga möödas ja suurüritustel moodustab valikust kaks kolmandikku taimne ja kolmandiku lihaline, eelistatult mitte veiseliha. Täistaimne menüü on aga endiselt suur risk.
Saates jagatakse palju praktilisi nõuandeid, kuidas suurendada taimse toidu hulka toidulaual, millises järjekorras toitu serveerida ning kuidas mõjutab see hinda.
Saadet juhib Karmen Laur.
Fotol (vasakult) Eliis Salm ja Katre Kahre. Foto autor Karmen Laur.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.