ASi Merx juhataja Enn Õunpuu valis lõunasöögi paigaks Viru tänaval atraktiivse aknakujundusega möödakäijaid meelitava Kõvera Kõrtsi, kuhu kannatab tulla hea sõbraga näiteks lõunatunniks: mitmekesine toiduvalik, hinna ja kvaliteedi väga hea suhe ja kiire teenindus lubavad, et einestamiseks ei kulu tundigi.
Külastajaskond on kirju alates lipsustatud härrasmeestest kuni dressinimeste ja soomlastest möödakäijateni. Seltskonnale, kes soovib ülejäänud külastajatest päris eralduda, võib soovitada privaatset kabiini.
Kõige vähem vaimustust tekitab Enn Õunpuus kõrtsi interjöör, mis on tema arvates küll pubilik, kuid liiga tavapärane. Seintele kuhjatud õlleteemalised vidinad ja akna all seisev vokk annavad märku stiilitusest. Õunpuu kahtlustab, kas selle ruumiga on üldse sisekujundaja tegelnud.
Kõvera Kõrtsi teenindus üllatab meeldiva sundimatusega, mis jääb siiski viisakuse piiresse. Enn Õunpuu ei väsi seda kiitmast.
Mitmekesist toiduvalikut pakkuvast menüüst jääb Enn Õunpuu pilk pidama toorsalatil (20 kr), täidetud kanarinnal sidrunikastmega (90 kr) ja röstitud kaerahelvestel õunte ja rõõsa koorega (20 kr). Salat üllatab kogukuse ja komponentide hulgaga. Ka praega jääb Õunpuu rahule, sest see on mahlakas ja hästi maitsestatud ning kauni garneeringuga. Magustoit pole Õunpuu sõnul küll üldse magus, kuid mõnus. Ta kiidab taas maitsekat kujundust ning leidlikult sobitatud komponente: tuline apelsinilõik annab huvitava maitse, ka õun on piisavalt läbiküpsenud.
Jooki valides jääb külaline hätta: joogileht lubab vaid nelja punast veini ning sama palju valgeid. Õllevalik on kõrtsilikult mitmekesisem. Kohvisid pakutakse koguni paarikümne erineva jagu. Kuna tellitud veini pole, asendab kelner selle Chateau le Brandelet'ga (24 cl 40 kr). Magustoidu kõrvale oleks võinud tellida piima (10 kr).
Ise jään oma valikuga -- maksapüreesupp (20 kr), praetud maks suitsuribi ja tomatiga (65 kr) -- samuti rahule, olles kogenud, et tihti ei suudeta söögikohtades muuta maksa piisavalt hõrguks. Maksatoitudest lugu pidav Õunpuu silmab, et praele on lisatud piisavalt sibulat. Kui praetaldrikute kuumutamine ka harjumuseks muutuks, oleks Kõver Kõrts vahva koht mitmekesiseks lõunaks.
- toiduvalik: 9 punkti
- joogivalik: 6 punkti
- teenindus: 9 punkti
- kiirus: 8 punkti
- puhtus: 8 punkti
- sisekujundus: 5 punkti
Seotud lood
Föderaalreservi kolmapäevane pressikonverents valmistas investoritele üllatuse ning kulla hind sööstis järsult alla. Kas kujunemas on hea ostukoht?