Juba mõnda aega Kadriorus Terase tänaval tegutsenud vinoteek Lucca Enoteca laienes ja nüüd on seal lisaks poele ka väike hubane restoran.
- Kadrioru Lucca Enoteca on justkui Tabasalu Lucca väike õde. Foto: Raul Mee
Lucca Enoteca
Punktid: 27Toit-jook: 8Teenindus: 10Interjöör: 9
Aadress: Terase 16, TallinnTelefon: 5803 1872Avatud: T-L 12-23Pearoogade hinnavahemik: 11,50-16,50
www.lucca.eeKadrioru Lucca taga on staažikas restaurateur Mart Tomson, kes on osalenud mitme restorani käivitamisel, nende hulgas kuulsusrikka Pegasuse taaselustamisel. Viimased aastad on ta pühendanud Tabasalu Luccale, mis paar kuud tagasi sai omale sõsara Kadriorus.
Itaalia inspireerib
Üllatusega leidsin Kadrioru Lucca sisekujunduses viiteid kunagisele Pegasusele. Otsest sarnasust pole, selleks on ruumid liiga erinevad, aga kerge joonega toolid, Martin Saare värvierksad maalid ja üldine värvilahendus loovad kaunikesti kunagise Pegasusega sarnaneva miljöö.
Itaalia mõjusid kannab nii Tabasalu kui ka Kadrioru Lucca köök. Menüüs kohtab mitmeid Eestis kodunenud itaalia roogi nagu vitello tonnato, carpaccio (kuigi forellist, mitte veiselihast), risotod ja pastad. Teiseks köögisuunaks tundub olevat Lähis-Ida: hummus ja baklava, lambakebab araabiapärase vürtsika kastmega. Lisaks neile veel rahvusvahelised menukid: austrid, vasikapõsk, ahjus küpsetatud jänesekoib jms.
Küpsetatud austrid serveeriti tomatise Hollandi kastme ja pankost ning krõbeda parmesanikattega.
Serveering oli efektne: tume vaagen, õhukesele soolakihile laotud austrikarbid, nende vahel rubiinidena säramas granaatõunaseemned ning karpide vahele pistetud kergelt suitsev rosmariinioksake, mille aroom jäi veel tükiks ajaks laua kohale hõljuma.
Pearoaks valisin kaheksajala. Pean tunnistama, et minu jaoks on see kombitsaloom vastupandamatu ja kus see vähegi menüüsse on võetud, pean ära proovima. Lucca kaheksajalg oli meeldiva tekstuuriga ja toekas, lisandiks spinatirisoto ja marineeritud fenkol. Aniisine krõmpsuv fenkol täiendas spinati rohust mahedust ja koos moodustasid nad kaheksajalale meeldiva saateansambli.
Lapsepõlvemaitsete taas elustamine garanteerib edu, teavad ilmselt kõik kokad ja restoraniomanikud.
Lapsepõlvemaitsed
Magustoiduks tellisin lumepallidesserdi, mis kujutas endast kaasaegset improvisatsiooni klassikalise lumepallisupi teemadel. Lapsepõlvemaitsete taas elustamine garanteerib edu, teavad ilmselt kõik kokad ja restoraniomanikud ning loomulikult suutis ka Lucca minu lapsepõlve lemmikroaga mu südame võita.
Kuna Lucca pole ainult restoran, vaid ka vinoteek, jätsin veinivaliku teenindaja hooleks ega pidanud kahetsema – soovitatud vein sobis nii eelroa kui ka pearoaga. Tänu coravin’ile on Luccas klaasikaupa veini pakkumise võimalus praktiliselt piiramatu. Selgituseks neile, kes selle veinimaailma viimase suurema uudisega veel pole kokku puutunud: coravin on avatud pudelis veini säilitamise tehnoloogia, mis võimaldab pakkuda restoranides kallimaid veine klaasi kaupa kartmata, et need avatuna seisma jäävad ja riknevad.
Nagu ettekandja kinnitas, toob veiniäri kõik oma veinid välismaalt ise, eelistades neid, kes kuuluvad oma piirkonna parimate hulka. Valikus on Vana Maailma traditsioonilised veinimaad nagu Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania ja Saksamaa, lisaks Portugal ja Austria. Niisamuti on nad ise maale toonud ka Itaalia külmpressitud õli, mineraalvee ja kohvi.
Seotud lood
Telia Digikoristuspäev toimub juba 31. jaanuaril. Meenutame, kuidas viidi sel aastal digikoristust läbi Eesti Kaitseväes, kus IT-süsteemidest ja seadmetest kustutati kokku kümnete terabaitide ulatuses digikeltsa.