Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Horisont troonib kõrgustes

    Selle aasta parimate restoranide pingereas on kolmandal kohal restoran Horisont, mis edestas kannul olnud restorani Tchaikovsky tugevama teeninduse ja joogipakkumistega. Foto: Julia-Maria Linna

    Kui pärismaailma jagab horisont kaheks, taevaks ja maaks, siis kulinaarses maailmas ulatuvad Horisondist kõrgemale vaid paar tippu, kõik muu jääb allapoole.

    Horisont28 pToit: 8 p Teenindus: 10 pInterjöör: 10 p Aadress: Tornimäe 3, TallinnTelefon: 624 3000Avatud: T–L 18–22; P, E suletud Põhiroogade hinnavahemik: 24-29 eurot

    Seda mitte ainult sellepärast, et ta kolme­kümne kolmandalt korruselt teistele söögikohtadele ülevalt alla vaatab, vaid pigem sellepärast, et on juba aastaid trooninud tipprestoranide paremiku hulgas.
    Nädala eest avalikustatud selle aasta parimate restoranide pingereas* oli Horisont kolmas, eelmisel aastal neljas, 2010. ja 2011. aastal viies. Horisont üha kerkib, sellel aastal said tipprestoranide valimisel-testimisel vaid kaks restorani temast rohkem punkte – eksklusiivne mõisarestoran Alexander ja uustulnuk-üllataja Noa, kuid mitte rahvasaaliga, vaid ainult peakoka lauaga.
    Hea teenindus ja rikkalik joogimenüü
    Punktiheitluses edestas Horisont napilt nostalgilis-dekoratiivset Tchaikovskyt, kusjuures toidu- ja miljööpunktid olid võrdsed, aga Horisont oli tugevam nii joogipakkumises kui ka teeninduses. Sellega olen ma täielikult nõus, sest teeninduses ja joogipakkumises on Horisonti raske üle mängida.
    Ühe käe sõrmedel võib üles lugeda restorane, kus ka minusugusel väikejoojal on tõepoolest võimalus toidu kõrvale veini nautida. Restoranide veinikaart on kohati juba täitsa hea, aga mitte klaasiga pakutavate veinide puhul. Jah, mõni­kord neist mõni isegi sobib mõne toidu juurde või vähemalt ei teki nende vahel konflikti, aga selliseid kohti, kus (klaasi)vein toidule ka midagi juurde annab, on haruharva.
    Horisondis õhtustades oli mul kavatsus juua vaid klaasike punaveini pearoa juurde, kuid sommeljee soovitusel soostusin siiski maitsma klaasikese ka eelroa, norilehes tuunikala juurde. Kui tuunikala oleks ilma veinitagi hakkama saanud (kuigi koos veiniga oli mõnu muidugi suurem), siis pearoog, pardifilee oleks – vaatamata lisanditele ja kastmele – ilma veinita jäänud siiski üksildaseks, tema vajas veinilt tuge ja seda ta ka sai.
    Toidu-joogi kooskõlad toitsid minu hedonistlikku poolt sel määral, et see nõudis ka šokolaadiparfee juurde klaasikest dessertveini – milline luksus, miks ennast sellest ilma jätta!?
    Pakkus lahendust levinud probleemileJuhtumisi õhtustasin sel korral üksinda. Horisondi akendest avaneb linnale küll suurepärane vaade, kuid võtsin siiski tänuga vastu kelneri pakutud ajalehe. Mulle toodi värske valik sama päeva eestikeelseid lehti, kõrvallaud sai Financial Timesi. Laua kõrvale toodi ka väike pingike, et ma saaksin sellele oma käekoti panna – probleem, mida 99,99% söögikohtadest järjepidevalt ignoreerib.
    Horisondi menüü on mõõduka pikkusega ja lihtsalt arusaadav, kuid sellest hoolimata arutasin kõik kelneriga põhjalikult läbi – milline mõnu, kui seda saab teha koos tõelise asjatundjaga. Konservatiivsema tiiva esindajatel oleks kasulik maitse-eelistused endale eelnevalt selgeks teha. “Restorani peakokk otsib alatasa uusi võimalusi külastajate üllatamiseks (...),” ütleb restorani koduleht ja võin kinnitan, et nii see ka tõesti on. Üllatustega koos käib alati ka paras annus riski, nii et väiksema riskivalmidusega tasuks menüü koos kelneriga põhjalikult läbi rääkida.
    *Viidatud pingerida võtab kokku Eesti Maitsete korraldatud parimate restoranide hindamise. Lähemalt saab sellega tutvuda www.eestimaitsed.com.
  • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kaire Uusen: palk üksi ei näita enam eriti midagi
Avalikus sektoris peaks palk olema kindlasti avalik ja kõvasti kasu oleks selgetest palgatasemete andmetest ka erasektoris, aga ajal, mil teenimisvõimalusi on järjest rohkem, sõltub puhtalt palgast üha vähem, kirjutab palgakorralduse asjatundja Kaire Uusen.
Avalikus sektoris peaks palk olema kindlasti avalik ja kõvasti kasu oleks selgetest palgatasemete andmetest ka erasektoris, aga ajal, mil teenimisvõimalusi on järjest rohkem, sõltub puhtalt palgast üha vähem, kirjutab palgakorralduse asjatundja Kaire Uusen.
Lihavõttepühad kõigutasid Tallinki sõitjate arvu kuuendiku võrra
Tallinki reisijate ja sõiduautode veomaht kahanes aprillis, ettevõte toob põhjuseks lihavõttepühad.
Tallinki reisijate ja sõiduautode veomaht kahanes aprillis, ettevõte toob põhjuseks lihavõttepühad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Raimo Ülavere: vaktsineeri ennast perfektsionismi vastu. Järjekindel piisavalt hea on parem kui perfektne
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
Ehkki perfektsionism tundub armastusväärne nõrkus või suisa edu vältimatu eeldus, on tegu toksilise nähtusega. Positiivne perfektsionism on müüt ja perfektsionismi olulisim kütus on teised inimesed.
"Palun vabastada Eesti vahemikus ....–.... loodusõpetuse tunnist"*
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Selle asemel, et spekulatiivses Euroopa Liidu trahvi hirmus end üles kütta, toetume faktidele ja vaidleme kokkulepped paremaks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Auto|Piloot. Uus Škodiaq on kohal. Kas nüüd tasub vana sissemaksuks anda?
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
Niigi äärmiselt ruumikas Škoda Kodiaq sai uue põlvkonnaga veelgi avaram, ent mitte ainult.
5 protsendi klubi idee tõi Martin Villigule Eduka Eesti võidu ja 10 000 eurot
Arvamuskonkursi Edukas Eesti käesoleva hooaja võitis ettevõtja Martin Villigu idee algatada ühiskondlik kokkulepe, millega jõukamad inimesed annetaksid oma sissetulekutest 5 protsenti erinevateks algatusteks.
Arvamuskonkursi Edukas Eesti käesoleva hooaja võitis ettevõtja Martin Villigu idee algatada ühiskondlik kokkulepe, millega jõukamad inimesed annetaksid oma sissetulekutest 5 protsenti erinevateks algatusteks.
Piletilevi tegi ajaloo suurima tehingu: ostis enamuse kahes Poola piletimüüjas
Piletilevi ostis kahes Poola piletimüügifirmas enamusosaluse, millega tõuseb sealsel turul suuruselt teiseks piletimüügifirmaks, aga laienemisplaanid sellega veel ei lõpe.
Piletilevi ostis kahes Poola piletimüügifirmas enamusosaluse, millega tõuseb sealsel turul suuruselt teiseks piletimüügifirmaks, aga laienemisplaanid sellega veel ei lõpe.