Vidrike Külamaja restoranil läheb kolmas hooaeg. Lagunenud hoone on külarahva ühisel jõul tehtud korda, head toitu ja Itaaliat armastavate inimeste eestvõttel pakutakse itaaliapäraseid roogasid.

- Külarahvas tegi lagunenud hoone ühisel jõul korda ja nüüd on seal populaarne söögikoht.
- Foto: Raul Mee
Menüüd valitsevad pitsa ja pasta, on ka mõni salat, eel- ja pearoog. Joogikaart pakub põhiliselt Itaalia ja kohalikke veine ning lähikonna õlut ja siidrit. Kohalik vein on Vidrikel lausa hüperkohalik – vaid mõne kilomeetri kaugusel asub Murimäe veinitalu, kus tehakse veini nii oma viinamäe viinamarjadest kui õuntest ja muust traditsioonilisest kraamist. Klaas aroonia-mustasõstraveini on küll kolmandiku võrra kallim kui Soave Classico, kuid mis parata, veinivalmistamise tingimused on Eestis märksa viletsamad kui Itaalias ja toetused sellele põllumajandusharule olematud.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Lõuna-Eesti väikefirmad ajavad keset koroonakriisi oma asja edasi ning teevad mõne pelglikuma jaoks ehk liigagi julgeid otsuseid.
Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) annab toetust liigiti kogutud jäätmete ringlussevõtu suurendamiseks. Ettevõtted saavad toetust küsida ettevalmistavateks tegevusteks, jäätmete ringlussevõtuks ning jäätmearuandluse liidestamiseks riikliku infosüsteemiga. Alates 24. maist saavad toetust taotleda kõikide jäätmeliikide töötlejad.