Kriiside kiuste on seakasvatajate olukord viimastel aastatel paranenud - langenud on viljahinnad ning tõusnud sealiha hind. Siiski vajab kohalik tarbija veel veenmist, et teha valik kodumaalt kasvatatud liha kasuks.
„Oluline on mõelda, kust tuleb importliha ja milline on selle koostis, palju on kasutatud loomi kasvatades antibiootikume. Ehk ma jõuan selleni, et me ei tohiks osta vaid hinda,“ sõnas saates "Kasvupinnas" Eesti Tõusigade Aretusühistu juhatuse esimees Anu Hellenurme.
Ta ütleb, et tarbija peaks valikut tehes hinna kõrval hindama ka liha tervislikkust, mis sageli muudabki hinna kallimaks.
"Eelistades kodumaist toetame muidugi kohalikku tootjat, aga sama oluline on mõelda teemale laiemalt – kui me toetame kodumaist toidutootmist, siis see saab areneda ja kasvab ka meie isevarustatuse osa, misläbi kasvab ka meie riigi toidujulgeolek. Ja tegelikult teades, kui kvaliteetne on kodumaine toode, toetame me ka oma tervist," nendib Hellenurme.
Saates saab sõna ka Kõpsta Seafarmi juhatuse esimees Timo Vunder, kes kommenteerib sektori üldist olukorda.
Saadet juhib Põllumajandus.ee juht Meelika Sander-Sõrmus.
Foto: Eesti Tõusigade Aretusühistu juhatuse esimees Anu Hellenurme. Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.