63 kilomeetri kaugusel Tallinnast peab tippkokk Ants Uustalu laante ja salude vahel Ööbiku restorani. Maal eduka restorani pidamiseks tuleb Uustalu sõnutsi hoida kuludelt kõvasti kokku ja teha samal ajal väga head toitu, mis paneks külastajaid sõitu ette võtma.
12 aastat on Uustalu Raplamaal talu-restorani pidanud. Kunagisest paksult võssa kasvanud paigast on tänaseks saanud ka Uustalu enda kodu, kus ta restorani pidamise kõrval korraldab veel matku, peetakse konverentse, pulmi ja muud.
Uustalu räägib saates „Äri Eestimaal“, et restoranipidaja peabki olema kui Hunt Kriimsilm, eriti maal.
Saates räägime veel restoraniäri väljavaadetest Eestis, maal elamise luksusest ja sellest, kuidas kõrvalises kohas pidada edukat restoraniäri.
Sealjuures toob Uustalu välja, et Ööbiku gastronoomiatalus on hinnad jäänud viimasel neljal aastal samaks ning hinnatõusu ei plaani ta ka tänavuks aastaks.
“Täna tuleb oma kasumimarginaali vähemaks teha, aga saame praeguse hinnaga hakkama,” sõnas Uustalu.
Saates räägime lisaks hundilihast, metsaandidest nagu hundinui, võiseened ja männivõrsed.
Ühtlasi selgub Uustalu juhendamisel, kuidas valmistada ideaalne hommikusöök.
Saatejuht on Eget Velleste.
Pildil on Ööbiku restorani peremees Ants Uustalu pererahva lemmiku ja kaasmetsahuvilise Akiraga. Pildi autor Andras Kralla.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.