Äripäeva juhtimiskool: täpsuslaskude ajastu läbirääkimistes. Kuidas sihtida?
Läbirääkimiste viis ja meetodid on ajas muutunud – me räägime läbi videokõnede ja suhtlusakende kaudu ning kasutame emotsioonide peegeldamiseks emotikone. Jõupositsioonid ja bluffimine enam eelist ei anna, käes on selgete ja sihitud sõnumite aeg.
„Eesmärk pole rääkida, eesmärk on kokkuleppele jõuda,“ toob Georg Merilo välja olulise pidepunkti ning viitab läbirääkimistele kui läbivaikimistele. Läbirääkimiste laua taga ei ole enam terve meeskond, üks inimene teeb läbi suurema osa protsessist ning vajab teadmisi ja oskusi, et pingelises olukorras erinevaid rolle täita.
Äripäeva koolituste raadiosaates räägivad läbirääkimiste ekspert Georg Merilo ning Äripäeva koolituste juht Marianne Lõhmus raamistikust, mida saab kasutada kui tööriista ning mis võimaldab pidada tulemuslikke läbirääkimisi. Läbirääkimiste maailm suundub ettevõttesiseste standarite kehtestamise suunas, see kasvatab väärtust, säästab aega ning hoiab organisatsiooni mainet.
Merilo viib läbi Äripäeva Akadeemias koolitust "Hinnaläbirääkimiste intensiivtreening", mille eesmärk on anda osalejale päris kogemus ning vajalikud tehnikad selleks, et minna enesekindlalt hinnaläbirääkimistele.
Äripäeva juhtimiskool: Täpsuslaskude ajastu läbirääkimistes. Kuidas sihtida?
Ettevõtte või sõpruskonna jaoks sündmuse planeerimine ei pea olema peavalu, kus ürituse eestvedaja end peo toimumise ajaks tühjakspigistatud sidrunina tunneb. Restoran Lee ja Lore Bistroo meeskond, kes avas suvel kaks uut põnevat kohta – restorani UMA ja kokteilibaari Lessner –, korraldab just sinu vajadustele vastava õhtu, sätib paika menüü ja kannab hoolt ka meelelahutusliku poole eest.