Tikupoisi asutaja: tulevikus tõstan tuuliku kõrgemaks ja plaanin vesinikku toota
Reportaažisaade „Äri Eestimaal“ käis külas ühes Eesti külastatavamas teeäärses peatuskohas – Tallinna–Tartu maantee ääres nn Viljandisse keeramise koha peal asuvas Tikupoisis. Seal asuvad restoran ning tankla, mida frantsiisilepingu alusel veab eest Tikupoisi asutaja Urmas Johanson.
Tikupoisi restorani asutaja Urmas Johanson müüb frantsiisi alusel samas majas tegutsevas Alexela tanklas peatujatele mootorikütust ning kohapeal päikesepaneelide ja tuuliku abil toodetud elektrit. Tulevikus loodab ta ülejäävast elektrist toota vesinikku ning ka seda soovijatele müüma hakata. Foto: Andras Kralla
Saates räägib Johanson ka sellest, mida ta veel oma 30-aastase ettevõtluskarjääri jooksul teinud on. Foto: Andras Kralla
Uurisme temalt, kuidas lõi ta peatuskoha, mida külastab päevas üle tuhande inimese, ja kuidas õnnestus tal kõrgete elektrihindadega kohanemiseks loodud tuuliku paigaldamine. Rääkisime ka sellest, mis on sellisele maantee-äärsele ärile suurimaks ohuks ning millised on Johansoni plaanid, kui näiteks peaks neljarealine Tartu maantee hakkama kulgema praegusest teest kaugemal. Saadet juhib Gregor Alaküla.
Tikupoisi asutaja: tulevikus tõstan tuuliku kõrgemaks ja plaanin vesinikku toota
Ettevõtte või sõpruskonna jaoks sündmuse planeerimine ei pea olema peavalu, kus ürituse eestvedaja end peo toimumise ajaks tühjakspigistatud sidrunina tunneb. Restoran Lee ja Lore Bistroo meeskond, kes avas suvel kaks uut põnevat kohta – restorani UMA ja kokteilibaari Lessner –, korraldab just sinu vajadustele vastava õhtu, sätib paika menüü ja kannab hoolt ka meelelahutusliku poole eest.