ASi Tulika Takso juhatuse esimehe Mati Saare arvates on india restoran Tanduur oma köögi, interjööri, teeninduse ja maheda idamaise muusikaga igati sobilik söögikoht ärilõunaks. Vanalinnas asuvat restorani kummitab vaid parkimisprobleem.
Siiski möönab Mati Saar, et lauad on privaatseks jutuajamiseks liialt lähestikku. «Kui restoranis oleks praegu rohkem külastajaid, siis vaevalt saaks siin ärijuttu arendada,» nendib Mati Saar.
Interjöör on külalise sõnul väga hubane, kodune. Oma osa on kindlasti meeleolu looval taustal, india rahvamuusikal. «Indiapäraselt tagasihoidlik ja rahustav miljöö,» hindab Saar.
Istmetena on kasutatud nii toole kui diivaneid, kusjuures diivanid võiksid mugavuse mõttes olla ehk veidi kõrgemad ja vähem pehmed. Praegu tekib sööma hakkamisel ettekummardamisega probleeme.
Teenindus on kiire ja väga viisakas. Tanduuris on kombeks, et korraga teenindavad nii kelner kui ettekandja. Meiega käis vestlemas ka restorani omanik, pikka kasvu tõmmunahaline hindu, kes uuris, kuidas maitseb söök ja meeldib interjöör.
Arvestades tavapärast india restoranide toiduportsjonite suurust, valib Mati Saar eelroa asemel ettenägelikult supi Yakhani (39 kr), mis menüüs lahtikirjutatuna tähendab kanasuppi riisi ja sidruniga. Ajakirjanik valib subzi ka shorba (39 kr) --maitseainetega juurviljasupi. Saare sõnul teeb supi maitsvaks just maitseaineterohkus. Sama kehtib ka valitud põhiroa kohta.
Mati Saare tellitud taimetoit Paneer Makhanwala (89 kr) -- kodujuust tomati, koore ja maitseainetega -- osutus isegi maitsvamaks ja põnevamaks kui Murgh Kashmiri (119 kr) -- kanafilee rammusas pähklikastmes. Viimane meenutas kangesti koduses valges soustis hautatud kana.
Praed ja kõik selle juurde kuuluvad lisandid tuuakse lauale eraldi spetsiaalsetes nõudes. Praetaldrikule serveerib roa kindlasti kelner ise.
Tanduuris peab teadma, et prae hinnale tuleb juurde arvestada lisandina pakutava riisi ja maitsestatud india leiva hind.
Puuduseks on see, et Tanduuris pole võimalik tellida majaveini ehk teisisõnu veini pokaaliga.
Ärilõuna puhul ei pruugi just tervet pudelit ära pruukida. Restoranis pakutavate veinide hindu tervikuna vaadates tekib tunne, et vähemalt osade kergemate lauaveinide hind on põhjendamatult kõrge, nagu on seda samuti mineraalvee ja mahla hind.
Tundub, et Tanduuris pole hinna ja kvaliteedi suhe päris paigas.
Või kui on, siis eeldusel, et selle söögikoha klientuur on eranditult india kööki armastav ettevõtja.
- Esmamulje
- paiga välisilme: 5p
- parkimisvõimalused: 5p
- riidehoid: 8p
- hügieenitingimused: 8p
- Miljöö
- sisekujundus: 8p
- ventilatsioon: 9p
- taustamuusika: 7p
- valgustus: 8p
- mugavus: 8p
- puhtus: 9p
- Teenindus
- personal: 9p
- menüü: 8p
- kiirus: 8p
- toidu kvaliteet: 8p
- Hinna ja kvaliteedi suhe
- eelroad: 7p
- supid: 7p
- praed: 7p
- magustoidud: 7p
- joogid (alkoholita): 6p
- joogid (alkoholiga): 7p
Seotud lood
Tulev aasta toob ettevõtjatele hulganisti lisakulusid erinevate maksude ja seadusemuudatuste näol. Kindlasti tuleb tegeleda kulude kärbetega hoidmaks jätkusuutlikku konkrurentsieelist turul. Selleks peab olema esimene samm taotleda paremad krediidi rahastuse tingimused. Pane rahastajad proovile laenuvõrdlusportaalis Sortter!