Selle veinikeldri veinid on sündinud Bordeaux? ja Rioja veinimeistrite koostöös. Tulemuseks rahvusvaheliselt tunnustatud rikkaliku kontsentratsiooni ja intensiivse aroomiga veinid. Konkreetne veinisort on valmistatud ?Viura? ja ?Malvasia? marjadest. Värvuselt õlgkollane, kergelt kuldse helgiga. Intensiivsele küpsete puuviljade aroomile lisandub vanilje ja eelmäestiku lillelõhn. Veidi on tunda viigimarju, pähklit ja vürtsi. Maitse on kompleksne, pehme pargi ja puuviljalisusega. Tunda on vanilli, kollaseid puuvilju, hapet ning vürtse. Järelmaitses domineerib värskus ning siidine nüansirikkus.
Sobib aperitiiviks, samuti kala-, riisi- ja pastatoitude kõrvale. Serveerida 10?12 kraadi juures. Poehind 132 kr piires.
?Chardonnay? ja ?Macabeo? viinamarjadest valmistatud ilus õlgkollane läikiv vein. Somontano on uus paljulubav veinipiirkond Navarrast põhja poole Püreneede jalamil. Veini aroomis võisus, õli, pähkel, kollane õun, virsik. Keskmise täidlusega, algselt kreemise maitsega. Lisanduvad vürtsikus, hape, õun, sidrun ja virsik. Järelmaitse tugev, vürtsine, veidi vanilli. Hea punase kala, kana- ja sealiha ning kohaliku ühepajatoidu vein. Sobilik tugevamaks aperitiiviks. Serveerida 10?12 kraadi juures. Poehind 108 kr piires.
Enate Crianza 1997 Somontano
Veinimeister Jesus Artajona, kel kogemusi nii Hispaania kui Prantsuse suurte veinimajadega, on Tempranillo ja Cabernet Sauvignoni marjaveinidest kokku seganud väga huvitava joogi. Vein on küpsenud tumedaks kirsipunaseks. Aroomis esineb maasikat, kirssi, ploomi. Avanedes lisandub suitsu, kombineerituna paraja vanilliga. Maitses on marjane, vanilline, hea pikantne parkhape tasakaalus vürtsiga. Sobib grillroogade kõrvale. Serveerida temperatuuril 17?18 kraadi. Poehind 147 kr piires.
Autor: Rein Kasela