• OMX Baltic0,12%292,53
  • OMX Riga−0,49%885,3
  • OMX Tallinn0,31%1 863,98
  • OMX Vilnius−0,34%1 136,95
  • S&P 500−1,6%5 509,85
  • DOW 30−1,59%40 693,37
  • Nasdaq −2,19%17 262,22
  • FTSE 1000,02%8 542,56
  • Nikkei 225−0,08%36 790,03
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%93,54
  • OMX Baltic0,12%292,53
  • OMX Riga−0,49%885,3
  • OMX Tallinn0,31%1 863,98
  • OMX Vilnius−0,34%1 136,95
  • S&P 500−1,6%5 509,85
  • DOW 30−1,59%40 693,37
  • Nasdaq −2,19%17 262,22
  • FTSE 1000,02%8 542,56
  • Nikkei 225−0,08%36 790,03
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%93,54
  • 26.02.02, 12:12
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toiduained põhjustavad eurooplastel järjest rohkem haigestumisi

Nakkushaiguse või surmaga lõppenud toidumürgistuste arv on Euroopas viimase kümne aasta jooksul järsult kasvanud, tõdevad ÜRO toitlusorganisatsioon FAO ja maailma tervishoiuorganisatsioon WHO.
Budapestis peetaval 40 riigi esindajate toiduturvalisuse ja ?kvaliteedi nõupidamisel teatas WHO, et aastas saab maailmas miljoneid inimesi toidust salmonelloosi või kampülobakterioosi, kirjutab Dagens Nyheter.
WHO esindaja David Nabarro väitel on igal kolmandal arenenud riigi elanikul oht haigestuda seda laadi haigustesse. Kuid eriti manitseb ta ELi kandidaatriike tõhustama toidu kvaliteedi kontrollimist ja viima kvaliteedinõuded vastavusse ELi direktiividega.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele