Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu
juhatuse esimees Feliks Mägus näeb majutus- ja toitlustussektori septembrikuu
12% hinnatõusu peamise põhjusena muude kaupade ja
teenuste inflatsiooni.
„Küllap inflatsioon on suur ja hindu oli vaja tõsta. Majandusega tuleb ju kaasa minna,“ selgitas ta. „Hinnad ja kulud kasvavad: tööjõukulud, kütus, toit, laenuintressid jne tõusevad. Samas käibed vähenevad. Omanikud ei ole nõus kasumite arvelt hindu tõstmata jätma.“
Mäguse sõnul pole praegune hinnatõus majutuses ja toitlustuses jätkuv. „Jätkuvat hinnatõusu pole. Konkurents sunnib ettevaatlik olema ja müüma sellise hinnaga, mis võimalik. Konkurents hoiab kindlasti hinnad vaos,“ selgitas Mägus.
Samas märkis ta, et siinsed hinnad ei ole veel võrreldavad muude piirkonna hindadega, mistõttu on oodata veel mõnetist kallinemist.
Küsimusele, kas valitsus võiks inflatsiooni ohjeldada, vastas Mägus jaatavalt. „Võiks jah ohjeldada. Valitsus on tarku inimesi täis, küll nad leiaksid midagi inflatsiooni ohjeldamiseks.“
Mäguse sõnul saaks valitsus näiteks aktsiiside tõusu aeglasemalt rakendades inflatsiooni pidurdada. "Mis tahes meetmeid aga kasutada, ei saa oodata, et tulemus oleks momentaanne. Aga kindlasti tuleb midagi ette võtta. Muidu ei ole ju lootustki, et midagi paremaks läheb. Kui hinnatõus jätkub, kaotame meie sellega konkurentsivõimet," lisas ta.
Autor: ÄP praktikant
Seotud lood
Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2007. aasta
septembris võrreldes 2006. aasta septembriga 7,2%, teatab statistikaamet.
Toomarahva turismitalu perenaine Ülle Tamm
ütles täna aripaev.ee-le, et hindu tõstmata ei saa ka nemad hakkama.
Aripaev.ee palus Baltic Hotel Vana Wiru
tegevdirektor Raido Pikkaril kommenteerida kõrget inflatsiooni majutuses ja
toitlustuses septembris võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Audiitoritel tuleb seoses ESG aruannete auditeerimisega palju tööd juurde, mistõttu ei tohiks auditi tegija valimist jätta viimasele minutile.
Viimased uudised
Trumpi vihatakse, aga armastatakse oluliselt rohkem
Ligi 1400 ettevõtte juhi poolaasta prognoos
Hetkel kuum
Tagasi Äripäeva esilehele