Kahetsusväärselt on segamini aetud erinevad ettevõtted nagu Maag Grupp, Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.
AS Maag Lihatööstus ei tooda konserve. Samuti ei ole Maag Lihatööstusel mingisugust kokkupuudet hobuselihaga. Ükski Maag Lihatööstuse toode ei sisalda mingil määral hobuseliha.
Artiklis sisalduv fakt „ettevõtte AS Maag Grupp kasutab hobuseliha oma toodetes, näiteks vorstides ja konservides, vähesel määral ning hobuseliha sisaldust on ka märgitusel” on vale ja kahjustab AS Maag Grupp mainet. Vorstides hobuseliha ei sisaldu. (Äripäev selgitab, et tugines selle fakti avaldamisel põllumajandusministeeriumi ja Veterinaar-ja Toiduameti infole.)
AS Maag Grupp ise ei tooda ühtegi toodet. AS Maag Grupp tegeleb toidukaupade, peamiselt külmutatud ja jahutatud liha- ja lihatoodete turustamisega Euroopa Liidu piires.
AS Maag Konservitööstus toodab peamiselt lihakonserve, sealhulgas eritellimisel kaht konservi, mis sisaldab hobuseliha - üht eritellimusel valmistatud konservi eksporditakse 100% ulatuses Saksamaale. Teist eritellimuse konservi toodab Maag Konservitööstus Rakvere ettevõtja Delikatess Company tellimusel. Nimetatud konservid on äratuntavalt tähistatud hobuseliha sisaldusele viitavalt. Ükski teine Maag Konservitööstuse konserv hobuseliha ei sisalda.
Äripäev kirjutas, et AS Maag Lihatööstuse ja AS Maag Grupp tegevjuht on Merike Talts, kuid õige on Margit Talts. Äripäev vabandab.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Nõo Lihatööstuse hobuselihaskandaali on segatud Ungari lihaärimees, Prantsusmaa suurtööstus ja Itaalia ning Iirimaa tapamajad.
Ettevõtte müügihinna kujunemine on keerukas protsess, kus müüja teeb elus sageli ainukordse tehingu ja emotsionaalne faktor võib olla üsna suur. Paraku seda komponenti hinnastamise juures kasutada ei saa, tõdesid PwC Estonia tehingute nõustamise juhtivkonsultandid Allar Karu ja Sass Karemäe.