“Ringisõitmine ja toidutelgiga rändamine oli päris räige ettevõtmine. Elasin need päevad üle valuvaigistite ja veini peal,” räägib muusikuna tuntud Andrus “Bonzo” Albrecht. Nii ekstreemset elustiili ei tule tal harrastada juba pea kaks aastat, sest suvel saab kodulinnas Rakveres asuv paikne ja õdus restoran Bonzai kaheaastaseks ning elu ratastel ja telgis on möödanik.

- Andrus "Bonzo" Albrecht pole Bonzais lihtsalt omanik, vaid toimetab seal ise pottide ja pannide juures.
- Foto: Liis Treimann
On teisipäevane pealelõuna. Kevad on võtmas võimust, päike tungimas igast aknaruudust ruumi, Bonzai terrass lumest sulamas. Bonzo, põll ees, võtab meid vastu, suunab lauda ja palub vabandust, et peame pisut ootama – tal on vaja köögis lõpetada pooleliolev asjatoimetus. Jah, sama kitarriga muusik, keda oleme näinud teleris ja lavadel, on nüüd restoraniomanik ja veel selline, kes ka päriselt ise hakib, küpsetab ja keedab.
Seotud lood
Hõbe on tänavu hinnatõusult kullale alla jäänud, sest investorid otsivad kullas geopoliitiliste pingete, kaubandussõja ja majanduslanguse riskide vastu kaitset. Samas püsib hõbeda tööstuslik nõudlus tugev ja tänavu on oodata turul suurt puudujääki, mis toetab hinda ka edaspidi.