Mõnikord peab lapse juurest ära minema. Hinges piinad ja südames mure, siirdus noor toitlustusettevõtja ja Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks sinise mere ja kõrgete mägede poole ning jättis äri seniks partnerite kätte.
- Siin ta on – Myraka esimene suur müügihitt tema esimese ettevõtjasuve esimesest poolest. Grillvõikud basiilikupestomajoneesi, marineeritud punase sibula, praeseente ja muu hea-paremaga. Sisaldab loomulikult Myraka srirachat! Foto: Erakogu
Ma
lõin oma pisikese ettevõtte selle aasta märtsis ning aktiivse tegevusega alustasin juuni alguses. Esimese kuuga miljonit kokku ei tulnud, aga luksusjahtide müügikuulutusi hoian igaks juhuks veebibrauseri akendereas ikka avatuna. Olen juba loomu poolest selline põhjendamatult positiivne päikesepoiss.
Tõsi, imet pole veel sündinud, aga lootused on jätkuvalt kõrgel kui päikesekiirtega flirtivad ladvaubinad. Fakt on see, et juuni jooksul jõudsime osaleda käputäiel sündmusel ning müüa paar tuhat maitsvat võileiba. Ma saan aru, et suvalise kilulinna ööklubi kõrval asuva ossiburksi putka jaoks markeerib see ühte sitemat sorti reiviõhtut, kuid meie vähenõudlikul tiimil on aidanud taoline käive fataalses koguses vett kopsudesse tõmbamata pinnal püsida.
Ainus tüüp, kelle peale ma panustada ei tihanud, kandis minu trussikuid ja peletas hommikuti suust roppe päkapikke välja minu hambaharjaga.
Myrakas
kolumnist-ettevõtja
Mida teeks üks tulevikku vaatav firmajuht sellises arengupunktis minu asemel? Küllap analüüsiks detailselt müügitulemusi, korrigeeriks menüüd, treiks erinevaid müügistrateegiaid ja turundaks nii, et Instagram kokku jookseb ja Puhja bussiliinide graafikut kuvama hakkab.
Võib-olla hüppaks see selge visiooniga bisnismänn Weekendi kontserdil palja tagumikuga lavalegi, et meediat natukenegi virvendama panna? Või maksaks BSH-le, et see temaga koos “Barbie” filmi esikale läheks? Mnjaa ... Aga mida tegin mina? Kergitasin juuli alguses kaabut ja sõitsin kolmeks nädalaks Vahemere äärde puhkama. Sest, kurat võtaks ja pampararaa, ma olin sedasi otsustanud juba möödunud aasta septembris, kui saunapuid ladudes kasehaluga piki pead sain ja korraks oma sisemisel Vilsandil puulusikat voolimas käisin.
Oodake, ma vist kuulsin, kuidas Hillar Tederi alalõug vastu värskelt vahatatud roosipuust kirjutuslauda kukkus. Ei ole midagi, Hillu! Püsi minuga! Võin etteruttavalt kinnitada, et mu radikaalsest otsusest oli ainult kasu.
Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd siis ka toitlustusettevõtja.
Eelmises sissekandes kirjeldas Myrakas oma üleelamisi Grillfestil, kuhu ta eneselegi ootamatult äri ajama mölliti.
Seotud lood
Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks sai teada, et moodsad urinaalid ei haisegi eriti palju hullemini kui teiste kauplejate telkides kärssav liha, ning nägi hulgaliselt ülespoole suunurkadega matsunud suid.
Rikkad kunded sõid Äripäeva kolumnisti Üllar "Myrakas" Priksi veganvõikusid, nagu homset poleks. Üks neist pidas järjekorras seisnud hordidele haaravaid kiidukõnesidki.
Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks põrkus juba ettevõtjatee alguses bürokraatiaga, mida ei saa loogilisuses küll süüdistada. Hoopis isevärki lugu on aga eneseväärikusega …
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.