• OMX Baltic−0,21%297,73
  • OMX Riga−0,17%862,35
  • OMX Tallinn0,1%1 955,68
  • OMX Vilnius−0,39%1 143,3
  • S&P 5000,13%5 282,7
  • DOW 30−1,33%39 142,23
  • Nasdaq −0,13%16 286,45
  • FTSE 1000,00%8 275,66
  • Nikkei 2251,03%34 730,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,45
  • OMX Baltic−0,21%297,73
  • OMX Riga−0,17%862,35
  • OMX Tallinn0,1%1 955,68
  • OMX Vilnius−0,39%1 143,3
  • S&P 5000,13%5 282,7
  • DOW 30−1,33%39 142,23
  • Nasdaq −0,13%16 286,45
  • FTSE 1000,00%8 275,66
  • Nikkei 2251,03%34 730,28
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,45

Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Äripäev voogu ja uudiskirja
“Töötades toitlustussektoris, paneb mind imestama riigi erisoodustusmaksu poliitika. Kui tööandja otsustab luua oma töötajatele kvaliteetse lõunarestorani või doteerida töötaja õiget ja tervislikku eluviisi toetavat lõunat, siis ei tunnusta me seda kui investeeringut rahva tervisesse, vaid karistame erisoodustusmaksuga,” kirjutab Aaro Lode.
Arvamused
  • 18.03.25, 15:45
Aaro Lode: Eestis on kiitmiskriis, kannatavad majandus ja meie tervis
Pätsi Sahvri juht Heiki Hallik (vasakul) ja Lääne-Virumaa uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
Saated
  • 04.03.25, 08:06
Pagarikoja juht: meile oli suur asi, et saime maksuvõlast lahti
Vastlakuklid, mille hindu ei plaani väikeettevõtte juht tõsta.
Saated
  • 03.03.25, 13:25
Väikse pagariäri omanik: säilitame teadlikult vastlakuklite hindu
Kui osas poekettides on kokkulepped sõlmitud ladusalt, siis teistes on müüki jõudmine osutunud mägede ületamiseks, ütleb toiduettevõtte Nordtempeh asutaja ja tegevjuht Kaire Roosi.
Arvamused
  • 07.02.25, 11:25
Toiduettevõtja: innovaatilised taimsed tooted takerduvad kaupmeeste mõttemustritesse
Umbes pool aastat Starbucksi juht olnud Brian Niccol on ettevõtte muudatuste abil tõusule lükanud.
Börsiuudised
  • 28.01.25, 23:37
Muudatused lükkasid Starbucksi õiges suunas liikuma
Silvio Berlusconi 2022. aastal. Itaalia endine peaminister suri aastal 2023.
Saated
  • 27.01.25, 10:00
Obskuurne majandus: soomlaste kättemaksu-pitsa Itaalia peaministrile
Roman Kljutšivski kirjeldab Spargli kohviku tegevust elustiilina, mis toob talle rõõmu. „Meie eesmärk on pakkuda keskkonda, kus kunst ja toit kohtuvad, et inspireerida iga külastajat," lisas ta.
Uudised
  • 21.01.25, 15:30
Tartu kohvikupidajate argipäev: näpistab siit ja näpistab sealt
“See ei ole lihtsalt äri, see on minu elu”
Toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm ning üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre jagavad kogemuse ja teadmiste pealt, kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma.
Saated
  • 16.01.25, 13:00
“Nii võiks taimetoitlaseks hakata." Ürituste toidulaual pole veiselihal kohta
Tartus restorani Puente avanud Mati Lüdimois (keskel) tõdes, et investeering on suur risk, kui ta loodab oma kogemustega siiski äri edukalt käima lükata. Paremal Puente peakokk Justin Hoyer, vasakul vahetuse vanem Niilo Kahusk.
Uudised
  • 03.01.25, 09:35
Saudi printsi toitnud kokk avas Tartus restorani. “Meid peeti hulluks”
Nüüd on selge, et kohv võib tervist toetada, nii et kui naudid tassi kohvi, ei pea sa kindlasti end süüdi tundma.
Kasulik
  • 01.01.25, 11:00
Eestiski armastatud jook võib parandada oluliselt soolte tervist
Kokana alustanud Tõnis Siigur unistas juba 20 aastat tagasi Michelini tärnidest ja on aastatepikkuse töö, mõtteviisi ja põhimõtetega jõudnud Eestis absoluutsesse tippu.
  • PRO
Saated
  • 29.12.24, 08:40
Tõnis Siigur juhtide valimisest: paberil on kõik ilus, aga päriselus ei tea
Kaheksa aasta jooksul on juba kaks ettevõtet üritanud Tartu Aparaaditehases Trikster Tihase restorani pidada. Oktoobrist on söögikoht taas suletud.
Uudised
  • 27.12.24, 16:28
Tuntud Tartu restoran kõrbes põhja. “Hästi läks mõnel üksikul kuul”
Rimi Eesti vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats võitis tänavu Baltikumis esimest korda välja antud parima jätkusuutlikkuse juhi auhinna.
Saated
  • 20.12.24, 12:46
Tänavused jõuluostud: eestlane otsib soodushinda, aga seapraad läheb ikka lauale
Tunnustatud tippkokk räägib Äripäeva raadios, milliseid ohvreid tippu jõudmine temalt nõudnud on.
  • PRO
Saated
  • 18.12.24, 16:03
Tippkokk Tõnis Siigur: “Ma tahan rohkem ja olen valmis selle nimel ohvreid tooma”
“Juhi juttude” värske saade
Üks tuntumaid koostisaineid energiajoogis on tauriin – aine, mis paneb südame kiiremini lööma.
Kasulik
  • 14.12.24, 13:30
Kes leiutas energiajoogi?
Just see kaader filmist “Twilight” sai pärast filmi linastumist tuntud snobismi meemiks.
Saated
  • 09.12.24, 10:00
Obskuurne majandus: snoobiefekt tegi kunagi paksuks, nüüd sunnib kõhnaks
Kookeri meeskond Šveitsis Zürichi jõuluturul. Kookeri eestvedaja Tiina Sokolova on pildil vasakult esimene.
Uudised
  • 06.12.24, 16:40
Kodumaine ettevõte jõudis pannkookidega Šveitsi jõuluturule
Otsusest müügipunkti avamiseni läks vaid kaks nädalat
“Peamine põhjus, miks kaupmehed väärt kraami enne ära viskavad kui realiseerivad, on see, et poed ja tootjad ei taha näidata, et neil kaupa üle jääb,” kirjutab Oliver Sebastian Lamp. Pildil on valik Sumena lattu jõudnud kaupa.
Arvamused
  • 03.12.24, 11:51
Oliver Lamp: Eesti kaupmees on miskipärast valmis toidukauba hävitamisele peale maksma
Aqva spaahotelli tegevjuht ja mitme toidukoha omanik Roman Kusma (vasakul) rääkis saates “Kuum tool”, miks ta usub, et järgmisel aastal Viljandis algava uue spaahotelli ehitus on edukas äriprojekt. Seda ehitust rahastab ettevõtja Oleg Gross (keskel), kellel Kusma sõnul läheb praegu erinevalt majutus- ja toitlustusettevõtjatest väga hästi.
Saated
  • 02.12.24, 11:50
Piinlik on kuulata ministrite juttu kohe saabuvast kasvust. “Halvemaks läheb”
2025 on ettevõtete sulgemise aasta
„Maksutõus lööb muidugi hindade pihta,“ ütleb Dodo Pizza juhatuse liige Viktor Ivanov.
Uudised
  • 21.11.24, 06:00
“Tahtsin teha midagi teistsugust.” Hoo sisse saanud pitsafrantsiis läheb juba kolmandasse linna
A. Le Coqi juhataja Jaanus Vihandi sõnul teevad joogitootjate elu raskeks täiendavad aktsiisitõusud ja ohtrad rohenõuded, mis suurendavad töösturite kulusid.
Uudised
  • 20.11.24, 18:03
Koor kallineb ebaloogilise kiirusega, Eesti ei tule oma lihaga välja – toidutöösturid lõid kõik mured letti
Musta trühvlit leiab Eestis ka looduslikult. Nende leidmiseks on vaja trühvlijahiks koolitatud koera.
Uudised
  • 17.11.24, 19:00
Pereettevõte võttis riski ja hakkas Eestis trühvleid kasvatama
Eksperimendis osalejad lootsid saada Muumi-kujulisi komme, paraku on pakendis ainult südamekujulised.
Kasulik
  • 08.11.24, 15:19
Nädala naksik: sööjale ohtlikul pulgakommil on veel hunnik hädasid
Turistid Tallinnas Raekoja platsil.
Arvamused
  • 04.11.24, 15:38
Publitsist: võim peab nurka surutud ettevõtjaid kuulama
Vähirakk. Vähirakud levivad vereringesse ning seeläbi kehasse laiali. Seal leiavad nad uusi elupaiku ning loovad metastaase.
Kasulik
  • 03.11.24, 12:45
Vähkkasvaja ja toitumise vahelise seose puuduv lüli võib olla leitud
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Saated
  • 31.10.24, 10:57
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Rahvast nadilt: Starbucksi kohvikud pole enam nii popid kui varem.
Uudised
  • 27.10.24, 11:45
Maailmakuulus kohvikukett avaldas, kui suurt segadust selle juht klattima peab
Myrakas võttis õe appi ja põrutas pealinna Veganmessil osalema. “Mis seal salata – nägime oma ruuduliste vakstute ja Tupperware karbikestega välja nagu tõelised maakad,” nendib ta. Aga kui väravad avanesid, siis...
Arvamused
  • 25.10.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: Eesti kõige südamlikum festival on just see
Obskuurne majandus: friikartuli parfüüm ehk kuidas lõhna turunduses ära kasutada
Saated
  • 07.10.24, 10:00
Obskuurne majandus: friikartuli parfüüm ehk kuidas lõhna turunduses ära kasutada
Väsinud moega Myrakas mõtisklemas, et quo vadis festivalimaastik. Õlu tuli ühest teisest vaadist.
Arvamused
  • 04.10.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: festivalimaastik kihutab kollapsi suunas
Eesti inimene joob aastas pea 600 tassi kohvi!
Uudised
  • 01.10.24, 19:00
Rahvusvaheline kohvipäev: tarnijad turgutavad käibeid
“Coop Eesti juht ütles hiljuti, et peamine toit tuleks madalama maksumääraga teha tarbijale soodsamaks. Olen sellega täiesti nõus,” kirjutab Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
Arvamused
  • 27.09.24, 14:30
Pagaritööstur: põhitoit vajab madalamat maksumäära, rahaline kate selleks on olemas
Ametnike 35päevase puhkuse kärpimine tooks 50 miljonit eurot
Restoranide Lee ja Lore Bistroo asutaja Kristjan Peäske.
Saated
  • 27.09.24, 12:33
Restoranide omanik: riigieelarvet on valus vaadata
Et jaheneval turul ellu jääda, otsivad joogitootjad kõikjalt uuendusi tootearenduses. Kui veini või mahla saab juba ammu kraanist lasta, siis Atla Distillery juhatuse liige Mart Rahkema näitas, kuidas tema laseb kraanist otse klaasi ka džinni.
Uudised
  • 26.09.24, 11:34
Joogitootjad pingutavad raskel ajal naba paigast: kraaniga kotidžinn ja sinine viin
Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartman tahab ametis näha paremat korraldust näiteks toiduohutuse järelevalves.
Uudised
  • 24.09.24, 11:31
Regionaalminister vabastas toiduameti juhi ootamatult ametist
Juht ise: amet areneb iga päev
Asteekide tsivilisatsiooni eelajaloolised põllumehed võtsid avokaado "päästmise" enda peale ja andsid sellele isegi väga erilise nime. “Ahuacatl” – see ei tähenda midagi muud kui munandit.
Saated
  • 23.09.24, 10:00
Obskuurne majandus: te ei peaks saama avokaadosid süüa
Clean Kitcheni ja soomlaste Roukaboksi ühinemine suurendab võimalusi vallutada uusi turge.
Uudised
  • 14.09.24, 09:09
Soome ettevõte ostis eestlaste söögikomplektide pakkuja
Nii mõnigi ajaloolane või austaja ütleb, et Al Capone oli tegelikult altruist ja hoolis oma kogukonnast.
Saated
  • 02.09.24, 11:27
Obskuurne majandus: kuulus gängster hoolitses, et sina teaksid, millal piim pahaks läheb
“Eestis on tootmine kallis ning maksutõusud teevad selle veel kallimaks. Lisaks on toidutööstus üks energiamahukamaid sektoreid ja Eesti energiahinnad on naabritest oluliselt kõrgemad,” kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Arvamused
  • 15.08.24, 14:12
Sirje Potisepp: Eesti toidutööstuse kasv saab tulla vaid Aasia ja Ameerika toidulaualt
Nordmel OÜ juhatuse liige Peeter Matson.
Saated
  • 16.07.24, 16:00
Peeter Matson: mesindus on keerulises seisus nii meil kui mujal