• OMX Baltic0,56%286,53
  • OMX Riga0,22%878,03
  • OMX Tallinn0,65%1 812,39
  • OMX Vilnius0,19%1 123,39
  • S&P 5000,88%6 049,24
  • DOW 301,24%44 025,81
  • Nasdaq 0,64%19 756,78
  • FTSE 1000,33%8 548,29
  • Nikkei 2251,43%39 584,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,18
  • EUR/RUB0,00%103,67
  • OMX Baltic0,56%286,53
  • OMX Riga0,22%878,03
  • OMX Tallinn0,65%1 812,39
  • OMX Vilnius0,19%1 123,39
  • S&P 5000,88%6 049,24
  • DOW 301,24%44 025,81
  • Nasdaq 0,64%19 756,78
  • FTSE 1000,33%8 548,29
  • Nikkei 2251,43%39 584,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,18
  • EUR/RUB0,00%103,67

Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Äripäev voogu ja uudiskirja
Just see kaader filmist “Twilight” sai pärast filmi linastumist tuntud snobismi meemiks.
Saated
  • 09.12.24, 10:00
Obskuurne majandus: snoobiefekt tegi kunagi paksuks, nüüd sunnib kõhnaks
Kookeri meeskond Šveitsis Zürichi jõuluturul. Kookeri eestvedaja Tiina Sokolova on pildil vasakult esimene.
Uudised
  • 06.12.24, 16:40
Kodumaine ettevõte jõudis pannkookidega Šveitsi jõuluturule
Otsusest müügipunkti avamiseni läks vaid kaks nädalat
“Peamine põhjus, miks kaupmehed väärt kraami enne ära viskavad kui realiseerivad, on see, et poed ja tootjad ei taha näidata, et neil kaupa üle jääb,” kirjutab Oliver Sebastian Lamp. Pildil on valik Sumena lattu jõudnud kaupa.
Arvamused
  • 03.12.24, 11:51
Oliver Lamp: Eesti kaupmees on miskipärast valmis toidukauba hävitamisele peale maksma
Aqva spaahotelli tegevjuht ja mitme toidukoha omanik Roman Kusma (vasakul) rääkis saates “Kuum tool”, miks ta usub, et järgmisel aastal Viljandis algava uue spaahotelli ehitus on edukas äriprojekt. Seda ehitust rahastab ettevõtja Oleg Gross (keskel), kellel Kusma sõnul läheb praegu erinevalt majutus- ja toitlustusettevõtjatest väga hästi.
Saated
  • 02.12.24, 11:50
Piinlik on kuulata ministrite juttu kohe saabuvast kasvust. “Halvemaks läheb”
2025 on ettevõtete sulgemise aasta
„Maksutõus lööb muidugi hindade pihta,“ ütleb Dodo Pizza juhatuse liige Viktor Ivanov.
Uudised
  • 21.11.24, 06:00
“Tahtsin teha midagi teistsugust.” Hoo sisse saanud pitsafrantsiis läheb juba kolmandasse linna
A. Le Coqi juhataja Jaanus Vihandi sõnul teevad joogitootjate elu raskeks täiendavad aktsiisitõusud ja ohtrad rohenõuded, mis suurendavad töösturite kulusid.
Uudised
  • 20.11.24, 18:03
Koor kallineb ebaloogilise kiirusega, Eesti ei tule oma lihaga välja – toidutöösturid lõid kõik mured letti
Musta trühvlit leiab Eestis ka looduslikult. Nende leidmiseks on vaja trühvlijahiks koolitatud koera.
Uudised
  • 17.11.24, 19:00
Pereettevõte võttis riski ja hakkas Eestis trühvleid kasvatama
Eksperimendis osalejad lootsid saada Muumi-kujulisi komme, paraku on pakendis ainult südamekujulised.
Kasulik
  • 08.11.24, 15:19
Nädala naksik: sööjale ohtlikul pulgakommil on veel hunnik hädasid
Turistid Tallinnas Raekoja platsil.
Arvamused
  • 04.11.24, 15:38
Publitsist: võim peab nurka surutud ettevõtjaid kuulama
Vähirakk. Vähirakud levivad vereringesse ning seeläbi kehasse laiali. Seal leiavad nad uusi elupaiku ning loovad metastaase.
Kasulik
  • 03.11.24, 12:45
Vähkkasvaja ja toitumise vahelise seose puuduv lüli võib olla leitud
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Saated
  • 31.10.24, 10:57
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Rahvast nadilt: Starbucksi kohvikud pole enam nii popid kui varem.
Uudised
  • 27.10.24, 11:45
Maailmakuulus kohvikukett avaldas, kui suurt segadust selle juht klattima peab
Myrakas võttis õe appi ja põrutas pealinna Veganmessil osalema. “Mis seal salata – nägime oma ruuduliste vakstute ja Tupperware karbikestega välja nagu tõelised maakad,” nendib ta. Aga kui väravad avanesid, siis...
Arvamused
  • 25.10.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: Eesti kõige südamlikum festival on just see
Obskuurne majandus: friikartuli parfüüm ehk kuidas lõhna turunduses ära kasutada
Saated
  • 07.10.24, 10:00
Obskuurne majandus: friikartuli parfüüm ehk kuidas lõhna turunduses ära kasutada
Väsinud moega Myrakas mõtisklemas, et quo vadis festivalimaastik. Õlu tuli ühest teisest vaadist.
Arvamused
  • 04.10.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: festivalimaastik kihutab kollapsi suunas
Eesti inimene joob aastas pea 600 tassi kohvi!
Uudised
  • 01.10.24, 19:00
Rahvusvaheline kohvipäev: tarnijad turgutavad käibeid
“Coop Eesti juht ütles hiljuti, et peamine toit tuleks madalama maksumääraga teha tarbijale soodsamaks. Olen sellega täiesti nõus,” kirjutab Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
Arvamused
  • 27.09.24, 14:30
Pagaritööstur: põhitoit vajab madalamat maksumäära, rahaline kate selleks on olemas
Ametnike 35päevase puhkuse kärpimine tooks 50 miljonit eurot
Restoranide Lee ja Lore Bistroo asutaja Kristjan Peäske.
Saated
  • 27.09.24, 12:33
Restoranide omanik: riigieelarvet on valus vaadata
Et jaheneval turul ellu jääda, otsivad joogitootjad kõikjalt uuendusi tootearenduses. Kui veini või mahla saab juba ammu kraanist lasta, siis Atla Distillery juhatuse liige Mart Rahkema näitas, kuidas tema laseb kraanist otse klaasi ka džinni.
Uudised
  • 26.09.24, 11:34
Joogitootjad pingutavad raskel ajal naba paigast: kraaniga kotidžinn ja sinine viin
Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartman tahab ametis näha paremat korraldust näiteks toiduohutuse järelevalves.
Uudised
  • 24.09.24, 11:31
Regionaalminister vabastas toiduameti juhi ootamatult ametist
Juht ise: amet areneb iga päev
Asteekide tsivilisatsiooni eelajaloolised põllumehed võtsid avokaado "päästmise" enda peale ja andsid sellele isegi väga erilise nime. “Ahuacatl” – see ei tähenda midagi muud kui munandit.
Saated
  • 23.09.24, 10:00
Obskuurne majandus: te ei peaks saama avokaadosid süüa
Clean Kitcheni ja soomlaste Roukaboksi ühinemine suurendab võimalusi vallutada uusi turge.
Uudised
  • 14.09.24, 09:09
Soome ettevõte ostis eestlaste söögikomplektide pakkuja
Nii mõnigi ajaloolane või austaja ütleb, et Al Capone oli tegelikult altruist ja hoolis oma kogukonnast.
Saated
  • 02.09.24, 11:27
Obskuurne majandus: kuulus gängster hoolitses, et sina teaksid, millal piim pahaks läheb
“Eestis on tootmine kallis ning maksutõusud teevad selle veel kallimaks. Lisaks on toidutööstus üks energiamahukamaid sektoreid ja Eesti energiahinnad on naabritest oluliselt kõrgemad,” kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Arvamused
  • 15.08.24, 14:12
Sirje Potisepp: Eesti toidutööstuse kasv saab tulla vaid Aasia ja Ameerika toidulaualt
Nordmel OÜ juhatuse liige Peeter Matson.
Saated
  • 16.07.24, 16:00
Peeter Matson: mesindus on keerulises seisus nii meil kui mujal
Tapal tegutseva Peetmarki lihatööstuse populaarseim toode on naturaalviiner, mida demonstreerib ettevõtte asutaja ja omanik Peeter Lastovets.
Saated
  • 27.06.24, 13:47
Väikelinna lihakauplus läheb igal nädalavahetusel ise klientidele külla
Toitlustusettevõtja Kris Süld (vasakul) peab suvel toiduautoga töötamist oluliseks kogu aasta perspektiivis. Fotol seisab ta koos VLND Burgeri kaasomanikega.
Uudised
  • 24.06.24, 10:41
Burgeriäri ujub jaanipidude ajal vastuvoolu: tööd ei tee, päriselt ka puhkame
VLND Burger käis eelmisel Soome burgerifestivalil.
Saated
  • 21.06.24, 11:04
Burgeriäri juht: suvel teenitud rahaga suudab talve üle elada
Edith Mihkelson ja Tiina Sokolova, kaubamärgi Kooker omanikfirma Mest asutajad ja äripartnerid.
Saated
  • 31.05.24, 15:53
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kui see haagis oskaks vaid kõnelda ...
Arvamused
  • 31.05.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: lükrasõja veteran raporteerib
Viinamärdi talu peremehe Denis Pretto sõnul ei kanna ta traditsioonilist Itaalia eesnime, sest tema sünni ajal olid populaarsed võõrapärased nimed. See-eest on tema perekonnanimi väga iseloomulik piirkonnale Veneetsia lähistel, kust ta pärit on.
Saated
  • 30.05.24, 15:48
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Shakespeare´i kohvik andis koondamisteate sisse, kuid tegelikult läheb kohvikul hästi.
Uudised
  • 25.05.24, 12:00
Legendaarne kohvik andis koondamisteate igaks juhuks sisse
Toetame restoraniäri vintskeid tegijaid. Hääletame jalgadega!
Juhtkiri
  • 23.05.24, 06:00
Toetame restoraniäri vintskeid tegijaid. Hääletame jalgadega!
Kerti ja Kadri Visseli ning Triin Rätsepa Lüllemäe restoran Kolm Sõsarat sai Michelini tunnustuse vääriliseks.
Saated
  • 22.05.24, 08:35
Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine
180° by Matthias Diether säilitas kaks Michelini tärni.
Uudised
  • 21.05.24, 12:36
Michelin võttis valikusse neli uut Eesti restorani
See hiireke pole limonaadipurkidega seotud, aga tema liigikaaslased on neisse komistanud küll.
Saated
  • 06.05.24, 10:20
Obskuurne majandus: aga mis siis saab, kui limonaadipurki on sattunud näriline?
AS Balbiino turundusdirektor Anne Tääkre.
Saated
  • 03.05.24, 11:00
Suurtootja austab traditsioone: Onu Eskimo originaalretseptid on Balbiinos endiselt kasutusel
USA tarbijate usaldus halvenes kolmandat kuud järjest. Ameeriklased muretsevad jätkuvalt oma rahalise tuleviku pärast, sest hinnad ja intressimäärad on endiselt kõrged.
Börsiuudised
  • 30.04.24, 22:03
USA tarbijate kindlustunne kahe aasta madalaimal tasemel
Eesti looduses on rahu ja vaikust, mida “müüa” küll ja küll, rääkisid ettevõtjad saates “Turismitund”.
Saated
  • 30.04.24, 16:00
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud.
Uudised
  • 28.04.24, 08:00
Olukord restoraniäris: “Kui kokad tööd otsivad, siis on jama käes”