• OMX Baltic0,26%290,9
  • OMX Riga−0,29%865,55
  • OMX Tallinn0,44%1 830,18
  • OMX Vilnius0,31%1 139,55
  • S&P 5000,72%6 037,88
  • DOW 300,3%44 556,04
  • Nasdaq 1,35%19 654,02
  • FTSE 100−0,15%8 570,77
  • Nikkei 225−0,12%38 751,67
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%104,56
  • OMX Baltic0,26%290,9
  • OMX Riga−0,29%865,55
  • OMX Tallinn0,44%1 830,18
  • OMX Vilnius0,31%1 139,55
  • S&P 5000,72%6 037,88
  • DOW 300,3%44 556,04
  • Nasdaq 1,35%19 654,02
  • FTSE 100−0,15%8 570,77
  • Nikkei 225−0,12%38 751,67
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,96
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%104,56
  • 19.10.19, 06:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: pitsa ja pasta Ülemiste Citys

Itaaliat armastatakse. Asugu ta kas või Ülemiste Citys, ikka leitakse üles. Pitsa-pastakoht Pomo on lõuna ajal rahvast tungil täis. Õhtusöögiks aga ei tasu sinna minna või kui, siis ainult varajasele – kell seitse, kui Ülemiste Citys elu välja sureb, pannakse see kinni.
Lihtne Itaalia toit on Pomos saanud igas mõttes üle võlli dekoratsioonid.
  • Lihtne Itaalia toit on Pomos saanud igas mõttes üle võlli dekoratsioonid. Foto: Raul Mee
Kui just ise Ülemiste Citys ei tööta, on sealse restoranieluga raske kursis olla. Ometi on City kodulehelt leitud info muljet avaldav: kümme toidukohta, sealhulgas seitse rahvuskööki, kelle toita on iga tööpäev 10 448 näljast kõhtu. Gurmaanid teavad kindlasti restorani Juur, aga käiakse seal harva. Juure naabrusest leiabki suhteliselt noore pitsa-pastakoha nimega Pomo, kus rahvast oluliselt rohkem kui gurmeerestoranist naabril.
Pitsat ja pastat armastatakse, ­selles pole kahtlustki. Eriti kui neile on loodud nii ­fantaasiarikkad kulissid – kellele meeldib Manna La Roosa või Tai Boh, sellele ­meeldib ka Pomo. Lihtne Itaalia toit oli saanud igas mõttes üle võlli dekoratsioonid. Kõige imposantsem ese avatud ­köögiga söögisaalis oli muidugi säravkuldne pitsaahi. Samuti kuldne, aga teist tooni, oli tualeti välisvaade. Lauad mängisid ­musta-valge ruudustikuga, põrand oli kollane, seinad mustad, siia-sinna sekka kipskujusid, veidraid taieseid – teater, mitte pitsa­baar.
Fantaasiarikkad kulissid restoranis Pomo.
  • Fantaasiarikkad kulissid restoranis Pomo. Foto: Raul Mee
Menüü parimaks osaks ostusid mulle kui suhteliselt pitsakaugele sööjale hoopiski eelroad. Tiiger­krevetid küüslaugukastmes pole küll mingi üllatus, seda pakutakse paljudes kohtades, aga Pomo krevetid olid üle keskmise: parajalt kuuma saanud ja kaste mõnusasti maitsestatud. ­Eelroogade hulgas oli väga ahvatlevad ka kaks seene-juustukombinatsiooni: portobello koos Gorgonzolaga ja suitsutatud scamorza-juust grillitud seente ja koorekastmega. Valik langes viimasele ja jäime sellega väga rahule. Eriti juustuvalikuga – selle omapärase Itaalia juustuga ei kohtu just kuigi sageli.
See oli tõesti suur
Eestis pole ma varem kohtunud ka hiiglasuure pacceri-pastaga, mis Pomos oli kokku pandud tomatise kreveti-mereannikastmega. Muljet avaldav oli ka portobellodega kokku pandud ja nendega väga hästi sobiv pappardelle – laiad lindid. Kui ­eelroogade ja pasta järgi oleks ­peaaegu võinud arvata, et köögis j­uhatab või vähemalt on kunagi juhatanud vägesid mõni eht itaallasest kokk, siis vigaselt kirja pandud pappardelle nii ingliskeelses kui ka eestikeelses menüüs kinnitab muud – itaallased ju sellist viga ei teeks. Igaks juhuks küsisin ka ettekandjalt koka kohta ja nii oligi, itaallast köögis ei ole.
Pomo
Toit-jook: 8
Teenindus: 8
Interjöör: 10
Kokku: 26/30
Aadress: Sepise 8, Tallinn
Telefon: 670 7770
Avatud: E–R 11–19
Põhiroogade hinnavahemik: 7–10 eurot
Omanik: Dancing Paris OÜ
facebook.com/POMO
Klaasiveinivalik puudus, sest üks valge ja üks punane ei ole ju valik. Aga mõlemad olid just pitsa-­pastabaariga sobivad rüüped ja läksid koha asjaliku stiiliga kokku. ­Loomulikult olid mõlemad Itaaliast, täpsemalt Abruzzost. Tervest pudelist jagu saavatele ­veinijoojatele oli valik muidugi suurem.
Magusaks lõpetuseks oleks tahtnud muidugi tiramisut, aga see oli reedel kella kuueks otsas. Võib-olla oligi hästi, sest viimane koogivitriini jäänud kook, passiooni-juustukook maitses ülihea: see oli Tallinna, aga võib-olla ka terve Eesti parim.
Teenindus oli kiire ja sõbralik, maitsed mõnusad, interjöör muljet avaldav – igati meeldiv söögikoht, kuhu astuks meeleldi ka teine kord sisse. Kui töötaks Ülemiste Citys.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.02.25, 16:49
Tipptegijad: bürokraatiale tuleb läheneda radikaalselt
Eesti heaolu kasvu takistab vohav bürokraatia, napp ambitsioon ning ohjeldamatult paisunud riigi kulutused – nii arvavad 5. märtsil toimuval majanduskonverentsil “Tuulelohe lend 2025” esinevad tippjuhid ja ettevõtjad.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele