"Mul õnnestus saada peakokaks väga noorelt, aga ma ei soovitaks seda paljudele. See on tohutu tülikas ja tüütu," rääkis peakokk ja restoraniärmees Orm Oja Äripäeva raadiosaates "Läbilöök".
Oja jutustas, et oli 22aastaselt peakoka ametis ääretult kirglik, mis omakorda mõjutas tema tervist. "See tähendas minu jaoks keskmiselt kehvemat und," märkis ta.
Ühtlasi rääkis ta, millist väljakutset talle valmistas, kui pidi noore peakokana juhtima endast vanemaid kolleege. Seejuures kujutas ta ette, et juhib jalgpallimeeskonda ning oli alluvatega suheldes tõrges. "Kui dialoogid muutusid pikaks, siis võisin ka ärrituda," ütles ta.
Kehva juhtimise, aga ka teiste õnnetute kokkusattumuste tulemusel, põlesid läbi tema alluvuset töötanud kokad ning ka ta ise. Seetõttu rääkis Oja, mil moel on ta oma juhtimisstiili on muutnud ja väärtuseid ümber hinnanud.
Lisaks rääkis Oja, kuidas ta pole õlavigastuse tõttu saanud peaaegu aasta aega tööd teha. Ta avaldas ka arvamust, miks on tema arvates Eestis restoranidele tärnide jagamise kord karjuvalt ebaõiglane. Niisamuti rääkis ta, miks mõned restoranid on edukad, aga teised mitte, ning kuidas mõjus inflatsioon toidukohtadele.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.