• OMX Baltic−0,31%272,98
  • OMX Riga0,13%873,69
  • OMX Tallinn0,42%1 742,28
  • OMX Vilnius−0,11%1 052,85
  • S&P 500−0,28%5 712,69
  • DOW 30−0,61%41 794,6
  • Nasdaq −0,33%18 179,98
  • FTSE 1000,09%8 184,24
  • Nikkei 2251,44%38 603,17
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%107,69
  • OMX Baltic−0,31%272,98
  • OMX Riga0,13%873,69
  • OMX Tallinn0,42%1 742,28
  • OMX Vilnius−0,11%1 052,85
  • S&P 500−0,28%5 712,69
  • DOW 30−0,61%41 794,6
  • Nasdaq −0,33%18 179,98
  • FTSE 1000,09%8 184,24
  • Nikkei 2251,44%38 603,17
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%107,69
  • 27.04.21, 16:00

Põhja-Eesti võtab Läänemaalt üle toidupiirkonna tiitli

Seekordses "Kasvupinnase" saates sukeldume kohaliku toidu maailma.
Anija Mõisakohwiku perenaise Ülle Niinemetsa kiluvõileivad.
  • Anija Mõisakohwiku perenaise Ülle Niinemetsa kiluvõileivad. Foto: MTÜ Arenduskoda
Juba mitmendat aastat valitakse Eestis toidupiirkonda, mille maitseid tutvustatakse laiemalt. Muidugi tähendab see kohalike organiseerijate, tootjate ja toitlustajate koostööd. Juba maikuus saab toidupiirkonnaks Põhja-Eesti, mis on oma märksõnaks valinud „paepealsed maitsed“.
Mida see tähendab, milliseid üritusi on oodata ja milline on siis Põhja-Eesti maitse – neid küsimusi uurimegi koos projektijuht Eha Paasi, Sagadi mõida restorani peakoka Maren Ritsi ja ettevõtja, Veinivilla perenaise Tiina Kuuleriga.
Aga uus toidupiirkond ei tule tühjale kohale – tiitli annab mais üle Läänemaa, kes omakorda sai selle Lõuna-Eestilt.
Küsime ka Haapsalust ja Võrumaalt, kuidas neil läks, kui palju mõjutas ettevõtmisi koroonakriis ja millised on Läänemaa ja Võrumaa maitsed. Saadet juhib Toomas Kelt.
Kuula saadet siit:
Põhja-Eesti võtab Läänemaalt üle toidupiirkonna tiitli
00:00
Saadet toetab DeLaval.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 21.10.24, 15:18
Las me korraldame sinu peo! UMA, Lore ja Lessner Noblessneris pakuvad maitsvat toitu ja vinget meelelahutust
Ettevõtte või sõpruskonna jaoks sündmuse planeerimine ei pea olema peavalu, kus ürituse eestvedaja end peo toimumise ajaks tühjakspigistatud sidrunina tunneb. Restoran Lee ja Lore Bistroo meeskond, kes avas suvel kaks uut põnevat kohta – restorani UMA ja kokteilibaari Lessner –, korraldab just sinu vajadustele vastava õhtu, sätib paika menüü ja kannab hoolt ka meelelahutusliku poole eest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele