Fika vajab uusi suurte plaanidega omanikke, et auru juurde saada, ütles pagariäri suuromanik ja juhatuse liige Priit Pedanik, miks ta oma osalust müüb. Samuti peituvad põhjuse taga Pedaniku uued ettevõtmised.
Veidi üle poole aasta tegutsenud restoran Purjelaev sulges Paldiskis uksed, omaniku sõnul nappis restoranil raha ja tooraine kiire hinnatõus lisas vaid õli tulle.
Michelini tärniga pärjatud Tõnis Siiguri restoranide impeeriumis end üles töötanud noore peakoka kureerimisel muutus suveterrassiga kuubik Emajõe ääres aastaringseks söögikohaks.
“Ka sel aastal surume hambad risti ja plaanime edasi minna. Tuleb endal kusagil rohkem töötada, rohkem vahetusi teha, kasutada võimalikult vähe tööjõudu,“ kirjeldab eesootavat aastat restoranide Moon ja Kolm Sibulat omanik Roman Zaštšerinski ning valmistub võitluseks ellujäämise nimel.
Ükskõik kui tänapäevane ja hästi juhitud on ettevõte, peitub selle tegelik tugevus inimestes, kes seal töötavad. Just nemad on need, kes loovad usalduse ning kelle motiveeritud tegutsemisel kõik toimib. Ent inimeste leidmine, kel väärtused paigas ja tahe olemas, polegi nii lihtne. Raskemaks muutub personali leidmine siis, kui tegu on väiksema piirkonnaga ning ettevõtte tegutsemisvaldkond spetsiifilisem.