Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse innovatsioonispetsialist Rain Kuldjärv rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kuidas ta on teadlasena teinud koostööd Eesti siidritootja Kodasega ja mida ta on sellest õppinud.
- Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse innovatsioonispetsialist Rain Kuldjärv. Foto: Raul Mee
Kuldjärve sõnul on Kodase ning Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse koostöö hea näide ühest väga pikast teaduse ja ettevõtluse koostööst Eestis. Koostööd on tehtud üle kümne aasta ja see algas juba siis, kui Kodas, endise nimega Siidrikoda, oli alles algusjärgus. “Nüüdseks on firma jõudnud kasvada suureks ja läheb juba kolmas kolmeaastane koostööprojekt, mida on rahaliselt toetanud PRIA,” rääkis Kuldjärv.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Teadus tuleks võtta kasutusele poliitiliste otsuste tegemisel kõigil tasemetel, ka majanduses, rääkis Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere Äripäeva raadiole antud intervjuus.
Äripäeva praktikant Kertu Liisa Mooste intervjueerib nime muutva ning Hiina turu sihikule võtva alkoholitootja Siidrikoda juhti Sulev Nõmmanni.
Kliimamuutuste tagajärjel kehtestatud rangemad regulatsioonid seavad ettevõtetele uusi ootusi ja kohustusi, suunates neid looma üha jätkusuutlikumaid ärimudeleid. SEB jätkusuutlikkuse juht Tatjana Vakulenko rõhutab, et pangad ei ole seejuures pelgalt finantseerijad, vaid ka olulised partnerid ja nõustajad, aidates ettevõtetel muuta rohepöördega seotud väljakutseid konkurentsieeliseks.