Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse innovatsioonispetsialist Rain Kuldjärv rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kuidas ta on teadlasena teinud koostööd Eesti siidritootja Kodasega ja mida ta on sellest õppinud.
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse innovatsioonispetsialist Rain Kuldjärv. Foto: Raul Mee
Kuldjärve sõnul on Kodase ning Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse koostöö hea näide ühest väga pikast teaduse ja ettevõtluse koostööst Eestis. Koostööd on tehtud üle kümne aasta ja see algas juba siis, kui Kodas, endise nimega Siidrikoda, oli alles algusjärgus. “Nüüdseks on firma jõudnud kasvada suureks ja läheb juba kolmas kolmeaastane koostööprojekt, mida on rahaliselt toetanud PRIA,” rääkis Kuldjärv.
Teadus tuleks võtta kasutusele poliitiliste otsuste tegemisel kõigil tasemetel, ka majanduses, rääkis Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere Äripäeva raadiole antud intervjuus.
Muuseumikvaliteediga kunsti on võimalik osta vähem kui poole iPhone’i eest, leiab investor Riivo Anton. “Ma paneks piiri 500 euro peale– sealt on kindlasti võimalik leida häid teoseid, mille järeltulijad saavad pandimajja viia.”