Kriiside kiuste on seakasvatajate olukord viimastel aastatel paranenud - langenud on viljahinnad ning tõusnud sealiha hind. Siiski vajab kohalik tarbija veel veenmist, et teha valik kodumaalt kasvatatud liha kasuks.
- Eesti Tõusigade Aretusühistu juhatuse esimees Anu Hellenurme. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
„Oluline on mõelda, kust tuleb importliha ja milline on selle koostis, palju on kasutatud loomi kasvatades antibiootikume. Ehk ma jõuan selleni, et me ei tohiks osta vaid hinda,“ sõnas saates "Kasvupinnas" Eesti Tõusigade Aretusühistu juhatuse esimees Anu Hellenurme.
Ta ütleb, et tarbija peaks valikut tehes hinna kõrval hindama ka liha tervislikkust, mis sageli muudabki hinna kallimaks.
"Eelistades kodumaist toetame muidugi kohalikku tootjat, aga sama oluline on mõelda teemale laiemalt – kui me toetame kodumaist toidutootmist, siis see saab areneda ja kasvab ka meie isevarustatuse osa, misläbi kasvab ka meie riigi toidujulgeolek. Ja tegelikult teades, kui kvaliteetne on kodumaine toode, toetame me ka oma tervist," nendib Hellenurme.
Saates saab sõna ka Kõpsta Seafarmi juhatuse esimees Timo Vunder, kes kommenteerib sektori üldist olukorda.
Saadet juhib
Põllumajandus.ee juht Meelika Sander-Sõrmus.
Kohalikku seakasvatajat raputab välismaa odavliha
Seotud lood
Arvutipargi renditeenus on mugav, säästlik ja (tuleviku)kindel. Green IT tegevjuht Asko Pukk usub, et ettevõtete äriline fookus peab alati olema enda põhitegevusel, sektoril, mida teatakse peensusteni, et olla konkurentidest paremad – just selleks vajaliku aja ja raha renditeenus vabastab.