Suust suhu, sööjalt sööjale on levinud kumu, et Tabasalust leiab hea Hispaania restorani.
Suure tormi päeval tundus Manolete parima paigana, kus teravaid looduselamusi maitseelamustega täiendada.
Kirglik Hispaania muusika, toreadoorikostüümis ettekandja, singikintsud ja vein ? sobis küll sajandi tormiga.
Menüü läbilugemine võttis aega, eksootikaga kokku ei hoita: kaheksajalad, rohemerekarbid, viinamäeteod, kammkarbid, härjamunad, haikala, mõõkkala, kihvkala ? no mida veel!
Kui menüü pakub liiga palju, tekib kahtlus, kas kõikide roogadega tõepoolest toime tullakse.
Noh, vaatame, mida nad an?ooviste ja arti?okkidega teinud on, tõstis skeptitsism minus pead. Olid arti?okid an?ooviste ja juustukastmega erakordselt õnnestunult ära täitnud. Ka krevetitäidisega avokaado ja juurviljasupp mandlitega olid head. Küpsetatud neerud aniisikastmes nõudis ohtralt veini ? kõigepealt neerud oma spetsiifilise maitse ja lõhnaga, lisaks veel tugev maitsestus. Tugevad elamused jäävad meelde, see oli hea roog. Kuigi maitsed ei pruugi olla alati kõigile sööjaile sobivas kombinatsioonis, on näha, et Manoletes on mõtlevad, julged ja tundlikud kokad.
Hispaania-mängu võiks küll lõpuni välja pidada. Eesti juust ja suitsujuust Plato de Queso nime all? Parma sink ja Parma juust saalilaual aukohal? Isegi Selveris müüakse jamón serrano?t ja küllap leiaks ka mõne Hispaania juustu.
Manoletet oli natuke raske üles leida. Juhatuseks ? asub lihapoe ja apteegiga samas majas. Aga ei tasu lasta end koledast kastmajast hirmutada, seestpoolt on Manolete ilus ja hubane. Sepised, soojad värvid ja punane tellis sobivad siinse söögi ja joogiga. Turvaline ja soe koht on.
Seotud lood
Telia Digikoristuspäev toimub juba 31. jaanuaril. Meenutame, kuidas viidi sel aastal digikoristust läbi Eesti Kaitseväes, kus IT-süsteemidest ja seadmetest kustutati kokku kümnete terabaitide ulatuses digikeltsa.