Need, kellel maksuvõlga pole, on
jätkusuutlikumad, sest nad mõtlevad oma tegutsemise kaugele ette läbi, ütles
Tartus Hansatalli hotelli ja restorani ning Hansaküla Õlle Tare pidav Jaak
Kurg.
„Täna on klient väga valiv ja tema soovide rahuldamiseks pead hoopis rohkem vaeva nägema,“ lausus Kurg. „See aeg, kui piisas sellest, et panid kõrtsis maki Tiigrikutsut laulma ja rahvas trügis sisse, on jäädavalt möödas. Söögikohta pidades ei saa enam loota sellele, et järsku kogemata keegi tuleb sööma. Ei ta tule.“
Kure kinnitusel on aidanud tal majandada tegutsemine mitmel rindel. „Täna tahab klient saada lisaväärtust ja selle nimel olen ma aastaid tegutsenud,“ rääkis Kurg. „Olen palju vaeva näinud, et kompleks töötaks nagu kaubamaja – meil on hotell, pubi ja teatrietendused.“
Seotud lood
Maksuvõlgades Tartu toitlustusettevõtjad
arvavad, et saavad võlad riigile tasutud ja tegutsevad edasi.
Meie majandusmaastik muutub praegu väga
kiiresti. Ühelt poolt tingib selle üldine majanduslangus ja teiselt poolt
meetmed, mida olukorrast väljatulemiseks rakendatakse, näiteks muutuvad
maksumäärad.
Tartu linn langetas toitlustusettevõtete
rendihindu kuni 30 protsenti, et uksed avatuks jääksid, ütles Tartu abilinnapea
Margus Hanson.
Kuna ärikinnisvara arendatakse reeglina vaid üürimiseks, on endale A-klassi büroopinna ostmine harvaesinev võimalus, mida edukal ettevõttel tasub väga tõsiselt kaaluda, rõhutab Tallinna südalinnas paikneva
Büroo 31 müügijuht Taavi Reimets ning lisab kogemusele tuginedes, et omanikuna tekib kasu nii kohe kui ka kaugemas tulevikus.