Täna kuulutati välja Eesti 50 parimat söögikohta aastal 2015, 14 nendest on parimate hulgas uustulnukatena.
- Selgusid Eesti 50 parimat söögikohta aastal 2015 Foto: Andras Kralla
Eesti parimate söögikohtade edetabel koostatakse kahes erinevas järgus. Igal kevadel avaldatav edetabeli valmib restoranide võtmetöötajate hääletuse tulemusel. Sügisel avaldatakse edetabel, mis sünnib Eesti ja naabermaade toidukriitikute hinnete põhjal.
Eesti 50 parimat söögikohta aastal 2015 on:
Uued restoranid nimekirjas (tähestiku järjekorras)
D.O.M (Tallinn)Dominic (Tallinn)Enzo (Tallinn)Hermitage (Tallinn)Kaks Kokka (Tallinn)Kalamajaka kohvik (Pärnu)Konrad (Tallinn)Lime Lounge (Pärnu)Manna La Roosa (Tallinn)Pegasus (Tallinn)Piparmünt (Pärnu)Raimond (Pärnu)Rataskaevu (Tallinn)Umami (Tallinn)
Ka varasematel aastatel parimate hulka pääsenud restoranid (tähestiku järjekorras):Aed (Tallinn)Alexander (Muhu)Antonius (Tartu)Bocca (Tallinn)Cafe Lyon (Tallinn)Chedi (Tallinn)Cru (Tallinn)Fellin (Viljandi)GMP Pühajärve (Pühajärve)Gianni (Tallinn)Hapsal Dietrich (Haapsalu)Horisont (Tallinn)Kaheksa Jalga (Kõue mõis)Kolm sibulat (Tallinn)La Bottega (Tallinn)Leib Resto&Aed (Tallinn)MEKK (Tallinn)Meat Market (Tartu)Moon (Tallinn)Mr Jakob (Mäha küla, Otepää golfikeskus)NOA (Viimsi)Neh (Tallinn)OKO (Kaberneeme)Polpo (Tartu)Põhjaka (Mäeküla, Järvamaa)Retro (Kuressaare)Ribe (Tallinn)Ruhe (Neeme küla, Harjumaa)Salt (Tallinn)Tammuri (Mäha küla, Otepää)Tchaikovsky (Tallinn)Truffe (Tartu)Villa Mary (Viimsi)Wicca (Laulasmaa)Ö (Tallinn)Ööbiku gastronoomiatalu (Kuimetsa, Raplamaa)
Seotud lood
Kokk ja restoraniomanik Roman Zaštšerinski räägib Äripäevale, kuidas ta leidis end ühel hetkel olukorrast, kus endisest loomingulisest peakokast oli saanud orgunnimees. Et ennast uuesti loojana tunda, asutas ta koos tädipoja ja äripartneriga stuudioköögi, kus kaks korda kuus kaifitakse tõelist söögitegemist. Vaata videot ja loe alt täispikka intervjuud!
Ühe Tallinna õue peal on kõik, mida näljane hing võiks igatseda: lihtne kiirsöögikoht Hotokas, rahvalik kõrts Pööbel ja nooblimat sorti restoran Kuldmokk.
Telliskivi Loomelinnaku peaks ümber nimetama Telliskivi gastronoomialinnakuks – suurem osa sealsest loomingust tundub sündivat köögis. Värskelt on toidulinnakusse saabunud Prantsuse bistrookultuuri esindav Frenchy.
Sauna tänava Frank tundub identiteeti alles otsivat – koduleheküljel tutvustab ta end baari ja restoranina, internetiaadress on aga bistroo oma. Või on tegemist hoopis kolm ühes paketiga?
Kuna ärikinnisvara arendatakse reeglina vaid üürimiseks, on endale A-klassi büroopinna ostmine harvaesinev võimalus, mida edukal ettevõttel tasub väga tõsiselt kaaluda, rõhutab Tallinna südalinnas paikneva
Büroo 31 müügijuht Taavi Reimets ning lisab kogemusele tuginedes, et omanikuna tekib kasu nii kohe kui ka kaugemas tulevikus.