2000 euro suurune töötasu väga heale lihalõikajale on täiesti tavapärane, ütles Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova.
- Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova. Foto: Igor Rõtov
Loova rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et nende töötajad teenivad vastavalt sellele, kuidas nad panustavad. "Kui inimesel on käed-jalad otsas, motivatsioon paigas ja mõtlemisvõime olemas, siis sellisel juhul saame rääkida Eesti keskmisest palgast ning teatud töökohtadel kõrgemast palgast," ütles Loova. Statistikaameti andmetel oli tänavu esimeses kvartalis Eesti keskmine brutokuupalk 1593 eurot, märtsis oli keskmine suurenenud juba 1735 euroni.
Seotud lood
Ukraina sõda võib sel aastal analüütikute hinnangul palgakasvu survet küll mõneti vähendada, kuid nii analüütikud kui ka ettevõtjad leiavad, et sõjapõgenikud Eestit kimbutavat tööjõupuudust oluliselt ei leevenda.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustüki sõnul on toiduainetööstustel on tööjõuga kriitiline seis ja riigilt oodatakse selget sõnumit, mis saab järgmistel aastatel välistööjõust. "Kui pikalt ja mis mahus saab kasutada, mis on erisused jne?" küsib Kruustük.
Turvalisse ja jätkusuutlikku ühiskonda panustav Forus on igapäevaselt abiks paljudele kaubanduskeskustele. Teiste hulgas Viru Keskusele, mis on Eesti külastatuim ostu- ja meelelahutuskeskus. Forus hoolitseb juba enam kui kümme aastat kõikide tehnosüsteemide eest, teeb elektritöid ning hooldust. Lisaks on aidanud LEED-sertifitseerimisel ja üüripindade ümberehitustöödel.