Kakskümmend aastat tagasi pereettevõttena asutatud kiirtoidukett Pizzakiosk leidis uue omaniku Fesmer OÜ, mis juba enne tehingut opereeris kuut Pizzakioski toitlustuskohta.
Ettevõtte senised omanikud Kurre ja Riina Ehrnsten ehitasid 20 aastaga üles 31 söögikohast koosneva võrgustiku üle Eesti, mida frantsiisilepingu alusel opereerisid 18 koostööpartnerit.
Toitlustusturule on tekkinud uus edukas ettevõte Nordic Catering, mis on konkurentide sõnul äravahetamiseni sarnane suure maksuvõlaga tegevuse lõpetanud ja tankisti kätte liikunud Carmen Cateringiga.
Kodase asutajatel Tea ja Sulev Nõmmannil on elukogemusi USAst, Soomest ja Aafrikast, ent juba rohkem kui 15 aastat tagasi panid nad Lõuna-Eestis mulda õunapuud, ja kasutades ära oma akadeemilist tausta sündisid auhinnatud siidrid. Koht linnakärast eemal on sütitanud erinevat pidi ka kõiki nende nelja last.
Peakokk Angelica Udeküll ütleb, et televisioon on valdavalt esile tõstnud meeskokki. Sellest on tekkinud mulje, et kokanduses valitsevadki mehed, selle aga lükkab Udeküll ümber.
Tänapäeva noortele seatakse tihtilugu kõrged ootused – tuleb olla kiire õppija, kohanemisvõimeline ning tark ajakasutaja. Kui sellele lisada siht saavutada edu nii õpingutes kui ka tippspordis, tekib valem, mida vähesed suudavad tasakaalustada. Just seda kombinatsiooni nimetatakse kaheseks karjääriks, mis on tänapäeva üheks arengusuunaks noorsportlaste karjääri kujundamisel.