Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Ege Kirs: Eestis süüakse rohkem liha, kui toodetakse
Elanikkonna tarbitud lihast toodeti 2018. aastal Eestis 67%. Paremini on meie toidulaud varustatud kodumaise veiselihaga, kehvem on seis linnulihaga, kirjutab statistikaameti analüütik Ege Kirs Statistikablogis.
Aastal 2018 toodeti Eestis 76 900 tonni liha, sealhulgas 41 900 tonni sealiha, 19 300 tonni linnuliha ja 12 500 tonni veiseliha. Liha kogutoodang oli võrreldes varasema aasta madalseisuga küll 4% suurem, kuid siiski veel väiksem kui selle kümnendi teistel aastatel. Võrreldes aastaga 2017 vähenes ainsana linnuliha toodang (5%).
Ettevõtetel on finantsiliselt mõttekas uurida, kuidas toota toitu tulevikus soodsamalt ja jätkusuutlikumalt, kirjutab ettevõtja ja Eesti Vegan Seltsi juhatuse liige Siim Vahtre.
Nii investeerimis- kui ehtekulla puhul kasutatakse sellist terminit nagu kulla puhtus. Puhtus ehk kulla proov näitab puhta kulla sisaldust vastavas tootes/sulamis. Proov märgitakse tootele üldlevinult karaat- või tuhandiksüsteemis (ehk protsentides).