Põlvamaale Põhjala teetalu rajanud Ly Kaasiku sõnul oli ta valiku ees – kas jätta esivanemate talu lagunema või leida sellele uus otstarve. Lapsepõlvest armsaks saanud joogi tootmine tundus naisele ainuõige valikuna.
Kaasik räägib saates „Äri Eestimaal“, et teetalu algatamise mõte tekkis poest teed valides. Eeskätt välismaise kaubaga täidetud teelettidelt jääb naise kogemusel vajaka tuttavatest, naturaalsetest maitsetest ja kvaliteedist.
„Eesti teedesse ei panda lõhna- ja maitseaineid, see on hästi oluline. Importteed ei ole naturaalsed, aga lõhnaained varjutavad selle ära,“ selgitas Kaasik.
Algusaastatest alates suurte jaekettide lettidele pääsenud Põhjala teetalu asutaja sõnutsi on nende tegevus ajas aina kasvanud ning põllult võetakse suve jooksul lausa kaks korda saaki.
Septembri keskpaigas külastasime Põlvamaal asuvat Põhjala teetalu, kus tänavuseks aastaks oldi põllumajandustöid lõpetamas. Piparmünt oli korjatud, nagu ka münt, kummel ja kassinaeris.
Sellest, mis Põhjala teetalu pakkidesse pannakse, mispärast on Jaapan ainus riik, kus Põhjala teetalu kaupa müüakse ja millised on Jõksi külas asuva talu ambitsioonid, saab kuulda saatest.
Saatejuht on Eget Velleste.
Pildil on Ly Kaasik, autor Eget Velleste.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.