Konkurentsirikka toiduainetööstuse eelmise aasta tulemustega sektori pingerivis esikümnesse jõudnud Atria Eesti ja Premia juhid rääkisid Äripäeva raadios, kuidas nad konkurentidest rohkem silma paistavad.
- Saates “Äripäeva TOP” võetakse ette toiduainetööstuse käekäik. Foto: Erik Prozes
Premia Tallinna Külmhoone juht Aivar Aus, kellel on jäätisevaldkonnas kogemust juba 30 aastat, rääkis kentsakast harjumusest, mis annab neile konkurentide ees eelise: "Väljapanija ja agent teevad poodides jäätiseletist pildi ja mina või müügiesindaja vaatame õhtuti üle. Nimesid nimetamata, aga nii teame alati, milline pood on korras ja millises on probleemid."
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Pingerivis 128 toidutööstust
Tänavuse toiduainetööstuse TOPi põhitegija on kakao, mis ühelt poolt on viimasel ajal enim kallinenud tooraine, aga teiselt poolt ka tänavuse TOPi võitja põhikaup, mida müüakse selles firmas enim Venemaale.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul mõjutab iga maksutõus toiduainete hindu, mistõttu ei ole ta tulevikku prognoosides ülemäära optimistlik.
Maailma Kullanõukogu avaldas eelmise aasta lõpus raporti, milles lükati ümber väited, et kulla pikaajaline tootlus on võrreldav inflatsioonitempoga. Uuringust tuleb välja, et kulla hinnatõus on olnud inflatsioonitempost kaks korda kiirem ning kulla hinna peamised mõjutajad on hoopis majanduskasv ning globaalsete aktsia- ja võlakirjaturgude koguväärtus.