Kodutuid aitava Päästearmee Eesti juhi Inge
Ojala sõnul käis eelmisel talvel supiköögis Tallinnas Paljassaare päevas 70-80
inimest, nüüd aga 250, ja inimesed ei ole lihtsalt tühja kõhuga, vaid lausa
näljas.
Oiala rääkis Tallinna Postimees.ee-le ka, et noori käib järjest rohkem, enamik on mitte-eestlased.
Ehkki supiköök on üks väheseid söögikohti, kus korraga nii palju suppi antakse – üks portsjon kaalub 350 grammi –, jääb sellest väheks.
"Paljud on nii näljas, et võtavad kolm-neli portsu," kirjeldab hädaliste päästja Ojala oma igapäevatööd. Paljud ei taha aga ainult süüa, vaid ka muret kurta või elust rääkida.
Seotud lood
Tallinna linn sõlmis Paljassaare tee 39
omanikuga kompromisskokkuleppe, mis lubab algselt kodutute varjupaigaks
kavandatud Paljassaare tee 35 hoone valmis ehitada.
Taani vaeste tulevik on helge, kui neil on
pürgimust saada iseenda tööandjaks. Sotsiaalarengu organisatsioon SUS annab
kodututele võimaluse väikelaenuga oma ettevõte rajada.
Kui 2015. aastal tuli Spotifys lauale idee Discover Weekly funktsiooni loomiseks, ei olnud ettevõtte asutaja sellest eriti vaimustuses. Sellele vaatamata oli töötajatel piisavalt autonoomsust funktsiooni edasi arendada, luues seeläbi ülipopulaarse toote. CVKeskus.ee uuris Eesti tippjuhtidelt Kai Realolt ja Toomas Tamsarelt, kuidas mõjutab juhtimiskultuur töötajate lojaalsust ja tööandja ihaldusväärsust.