Umbes pool meie müügist läheb endiselt eksporti, ütles Maag Konservitööstuse juht Olle Horm. Eestis teist võimalust pole kui eksportida, sest tarbijaskond on väga väike, lisas ta.
Suvepäevadel tarvitatakse konserve rohkem ja talvel vähem, lisas ta. Hormi sõnul on nende ettevõttes olnud eksport vahelduva eduga, mõni kord rohkem ja mõni kuu vähem.
Eestis teist võimalust ei ole, kui eksportida, sest tarbijaskond on väga väike, lisas ta. "Efektiivset tootmist on väga raske üles ehitada siin Eestis. Mida suurem on müük, seda efektiivsemalt ja parema hinnaga on võimalik oma tooteid pakkuda," kommenteeris Horm ekspordi jätkusuutlikkuse teemat.
Tema arvates lähiajal võiksid oma eksporti kasvatada töötlev tööstus, näiteks metallitööstus, elektroonika ja energeetika.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!