Tartu edukas kokk Joel Ostrat on aastatega üles ehitanud toitlustuskohtade keti, andes tööd sajakonnale inimesele.
Seni tegutses grupis Maitseelamused neli edukat söögikohta – kohvikud Cafe Truffe ja CookBook, kohvik-restoran Werner ning liharestoran Meat Market. Esmaspäeval avab Ostrat Sepa ärikeskuses oma toitlustuskohtade keti viienda lüli. "Meil on olemas know-how ja me saame lihtsamalt kombineerida ja oma olemasolevat personali kasutada," selgitas ta.
Jaanuari lõpus peaks Maitseelamuste gruppi lülituma ka legendaarne restoran Volga, mille hoone omanik on Rein Kilk. Kolm viimast aastat opereeris Volgat ja kõrval asuvat Athena kultuurikeskust Olga Aasav. Ta loobus, kuna Volga ja Athena majade omanik otsustas restorani ja kultuurikeskuse anda eri operaatoreile. Nüüd tuleb sinna linnuliharestoran.
Joel Ostratile kuulub ilmselgelt Tartus kõige enam toitlustuskohti. Kõikide tema osalusega söögikohtade opereerimiseks on loodud eraldi firma. Et senistel söögikohtadel on väga hästi läinud, tõendab fakt, et Ostrat koos kaasosanikega on aastail 2006–11 määranud kolmest firmast kokku 107 850 eurot dividende.
Saatuse irooniana kasutab söögikohtade kett kaubamärgina põhjaläinud ja maksuvõlglasest firma OÜ Maitseelamused nime. Ostrati sõnul on tegu juhuste kokkusattumusega, et halva kuulsusega firma nimi on eduka toitlustusäri brändiks kujunenud. "Eesti on nii väike ja ma arvan, et kõik saavad aru, et põhjaläinud firma Maitseelamused pole seotud minu Maitseelamuste grupiga," ütles ta.
Ma ei taha uut nime võtta, sest see on end juba turule sisse söönud, lisas Ostrat, kes 2010. aastal registreeris sõna "maitseelamused" kui kaubamärgi.
Seotud lood
Tartu maakohus kuulutas eelmisel nädalal välja Rein Kilgi restorane hallanud ASi Pere Restoranid pankroti.
Ettevõtte müügihinna kujunemine on keerukas protsess, kus müüja teeb elus sageli ainukordse tehingu ja emotsionaalne faktor võib olla üsna suur. Paraku seda komponenti hinnastamise juures kasutada ei saa, tõdesid PwC Estonia tehingute nõustamise juhtivkonsultandid Allar Karu ja Sass Karemäe.