Michelini tärniga pärjatud Tõnis Siiguri restoranide impeeriumis end üles töötanud noore peakoka kureerimisel muutus suveterrassiga kuubik Emajõe ääres aastaringseks söögikohaks.

- TOKO peakokk Klaus Lemmats (vasakul) ja majaperemees Rivo Mändmets tegid suveterrassist aastaringse restorani, mis pälvinud sööjatelt juba mitu tunnustust.
- Foto: Lenel Karu
Juba teist aastat võitis ülikoolilinnas restoranikuu konkursil “Maitsev Tartu” sööjate poolehoiu restoran TOKO, mis avas Emajõe ääres veel kaks aastat tagasi üksnes suveterrassi, kuid nüüd võtab külastajaid vastu aasta ringi.
Kui TOKO restorani peakokk
Klaus Lemmats aastaid tagasi kodulinnas Tartus kulinaariamaailma sisenes, tuli tal juba õige pea seada sammud pealinna poole, et teha seal kiirem arenguhüpe ja õppida ala parimate käe all. Kolmanda lapse sündimise järel tekkis aga perel soov kolida tagasi Tartusse. Heade asjaolude kokkulangemisel õnnestus tal teha teoks lapsepõlvest saati südames olnud unistus ning alustada restorani peakokana.

- OKO restoranide gruppi kuuluv TOKO Tartus avati 2021. aastal suveterrassina.
- Foto: Lenel Karu
Ühest suvest aastaringseks söögikohaks
Lemmatsit on teiste seas palju õpetanud Michelini tärniga pärjatud tippkokk
Tõnis Siigur, kes on koos restoraniärimehe
Martti Siimanniga üks TOKO restorani asutajatest. “Minu juured on Tõnise koolkonnas, sest alustasin kunagi ammu tema juures Tallinnas Noa restoranis abikokana. Töötasin erinevates Tõnise restoranides ligi viis aastat, kuni saime abikaasaga aru, et ainus asi, mis meid Tallinnas kinni hoiab, on minu töö,” räägib Lemmats.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
"Turismitund" külas Michelini restoranis
Äsja ühe Michelini tärni pälvinud NOA Chef's Halli peremehe Martti Siimani sõnul ei ole selle restorani eesmärk kunagi olnud raha teenida, vaid tegemist on kohaga, kus katsetatakse uusi retsepte ja kontseptsioone, mida teistes OKO restoranides ära kasutada, rääkis Siimann saates „Turismitund“.
"Tänu Michelini tärnidele tuli meie töösse seksikus tagasi," ütles Michelini tärniga pärjatud restoraniketi peremees Martti Siimann Äripäeva hommikuprogrammis.
Tippkokast ettevõtja ja juht Tõnis Siigur selgitab, et juhte on keeruline värvata, sest nende tegelikud võimed avalduvad alles keerulistes olukordades. „Paberil võib kõik ilus olla, aga päriselus ei tea.“ Inimeste valik on tema valdkonnas kõige kriitilisem ja keerulisem väljakutse.
Moodsad laolahendused sisaldavad lisaks digitaalsele tarkvarale ning robottõstukitele pool- ja täisautomaatseid riiulisüsteeme, tornladusid ning komplektseid turvalahendusi, mis lahendavad kogu ettevõtte siselogistika. Willenbrock Baltic OÜ projektijuht Jaan Viita rõhutab, et oluline on vaadata siselogistikat tervikuna, sest vaid nii saab välja töötada maksimaalset kasu toova terviklahenduse.