Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Tartu ettevõtja: alusta juba siis, kui koos on 10 protsenti rahast
„Unustage projektid ja toetused. See aeg ja energia, mis kulub nende taotlemiseks, on tohutu. Suudate juba ise alustada ja asja käima saada,“ ütles Tartus Itaaliaga seotud ärisid pidav Heret Pauskar.
My Italy toidustuudio perenaine Heret Pauskar näitab pasta valmistamist ja pastamasinaid. Foto: Sille Annuk / Postimees / Scanpix
Heret Pauskari ettevõte Italest OÜ jõudis tänu kiirele kasvule Gaselli TOPi. Tema firma on tegutsenud alates 2008. aastast Itaalia toidukauba maaletoomisega Itaalia väiketootjatelt ning selle müümisega veebipoes.
Kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi esikümnesse kerkinud Pühaste pruulikoja juht Üllar Kaljurand kõneles tänases Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kuidas kiiresti kasvada.
Toitlustuses satuvad igal aastal tublid tegijad makseraskustesse ja isegi pankrotti, sest nad unustavad kulude peale mõelda, arvas Põhjala Cateringi brändi kaudu tuntud Cuce-Camp OÜ tegevjuht Jüri Lakspere.
Köögivilja kasvatamine on Eestis päris raske, tõdeb Weiss Aiand OÜ juhatuse liige Mirko Metsaoru, samas on ettevõte näidanud kiiret kasvu ja tõusis gasellide sekka.
Odav elekter ja tootmisvõimsuste suurendamine on kujunenud justkui Eesti Nokia leidmiseks. Majandusanalüütik Mihkel Nestor ja AVH Grupi tegevjuht ning endine Enefit Greeni finantsjuht Veiko Räim arutlevad, milline on selle Nokia mõju majandusele.