Kohvikupidaja: toidu kaasamüük on nagu hingamisaparaadiga elamine
Kuigi viimase aasta jooksul on toidu kaasamüük aidanud paljudel restoranidel ja kohvikutel ellu jääda, ei ole see alati kõige jätkusuutlikum ärimudel. „See on nagu hingamisaparaadi all elamine,“ ütles Kohvik Kohalik üks juht Raido Raudnagel.
Kohvik Kohalik Tallinnas Uues Maailmas. Foto: Eliisa Matsalu
Kohvik Kohalik pole pidanud kordagi koroonakriisi pärast uksi mingiks perioodiks sulgema. „Vahepeal ei saanud me küll külalisi kohvikusse vastu võtta, saime teha vaid kaasamüüki. Kuid kaasamüügil on kaks poolt,“ rääkis Raudnagel.
Majanduses ja ka kinnisvaraturul on sügisel toimunud mõned muudatused, üheks neist euribori langus. Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juht Aimar Roosalu kinnitas, et kinnisvaraturul on märgata elavnemist – suuresti just järelturu korterite osas.