Eesti toit läbi enam kui poole sajandi: tuubimarmelaadist maailmaköögi maitseteni
Septembris tähistame Eesti toidu kuud. Toiduajaloolane Anu Kannike heidab pilgu ajalukku ja räägib möödunud 70 aasta näitel, millal jõudsid eestlaste toidulauale borš ja pelmeenid, mis põhjusel kehtestati kunagi Eestis üleriigiline kalapäev ning milliseid põnevaid toiduaineid võis leida Brežnevi toidupakikestest, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
1976. aastal kehtestati Nõukogude Liidus kohustuslik kalapäev, mille raames pidid restoranid serveerima neljapäeviti kala. Kuigi ametlikult räägiti, et kala on tervislik, oli põhjuseks hoopiski lihapuudus ning sööklates pakutavad kalatoidud polnudki tehtud kohalikust, vaid ookeanist püütud külmutatud kalast. Foto: Andras Kralla