Esimest korda Gaselli TOPi jõudnud Lõuna-Korea restorani Gotsu asutaja ja peakoka Kyuho Lee sõnul baseerub tema edu vaid heal toidul ja õnnelikel inimestel. Oma eesmärkide saavutamise nimel on ta aga teinud otsuseid, mis võivad näida äriliselt ebamõistlikud.
- Gaselli TOP-i jõudnud Lõuna-Korea restorani Gotsu asutaja ja peakoka Kyuho Lee Foto: Raul Mee
Gotsu restoranid on nädalavahetusel suletud. Lisaks saavad ettevõtted töötajad puhata suvel neli nädalat ning talvel veel sama palju. “Siinne imeline suvi oli põhjus, miks ma ise tahtsin Eestisse tagasi tulla. On väga kurb olla keldrikorruse köögis, kui õues on ilus ja päikesepaisteline ilm, sooja on 25 kraadi, kõik on rannas,” põhjendas Lee otsust.
Värsket Gaselli TOPi saab lugeda
siit.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
See, kuidas kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellide TOPi jõudnud ettevõtted mõtestavad oma edu ja ületavad probleeme, on sageli mõistatus neile endilegi – seda enam tasub nende kogemust uurida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tänavune Gaselli TOP ehk kiire kasvuga ettevõtete edetabel näitab, et nii mõnigi eelmise aasta TOPi tippu jõudnud firma pole särtsu kaotanud, vaid paneb kõva hooga edasi.
Ma tahan rõhutada, et rasketel aegadel on palju lihtsam oma äri kasvatada või turuosa laiendada kui headel aegadel, rääkis ettevõtja ja investor Joakim Helenius Gaselli Kongressil.
Kasvuettevõtetel, kellel on olnud seoseid Ukraina või Valgevenega, on hetkel keerulisemad ajad, rääkis Äripäeva Gaselli Kongressi programmijuht Lisanna Männilaan.
Ettevõtet ostes ja müües sõlmitakse siduv hinnakokkulepe alles üsna lõpus, kui on hinnatud firma väärtus ja tehtud hoolsusaudit ehk due diligence raport. Teinekord võib sellest selguda, et miljoniga kasumis ettevõte on hoopiski miljoniga kahjumis, räägiti saates.