Restoran Domberg Toompeal on endiselt külastajatele avatud. Foto: Andras Kralla
Toompead külastavaid turiste meelitav väike restoran Domberg sattus meedia tähelepanu objektiks suvel, kui oleks võinud kaotada oma peamise konkurentsieelise – ruumid. Elektroonilise oksjonisüsteemi andmetel pandi hooneosa enampakkumisele.
Tallinna vanalinnas Uuel tänaval laguneb juba aastaid haruldane puitmaja, mille taastamist alustanud firmal sellega enam pistmist pole. Muinsuskaitseamet loodab, et renoveerimistööd lähevad sügisel siiski lahti.
“Praegu on trend eelarvesõbralikumate asjade populaarsuse poole,” märgib Lasnamäel restoraniäris tegutsev Maksim Apalkov. Ta usub, et nende Hügge on täitsa Michelini mainimist väärt, selleks peaks ta ainult kuskil mere ääres asuma.
Kliimamuutuste tagajärjel kehtestatud rangemad regulatsioonid seavad ettevõtetele uusi ootusi ja kohustusi, suunates neid looma üha jätkusuutlikumaid ärimudeleid. SEB jätkusuutlikkuse juht Tatjana Vakulenko rõhutab, et pangad ei ole seejuures pelgalt finantseerijad, vaid ka olulised partnerid ja nõustajad, aidates ettevõtetel muuta rohepöördega seotud väljakutseid konkurentsieeliseks.