Jäädavalt on möödumas need ajad, mil alkovabade seltskonnajookide nautijaid vaadati laua ääres imelikult ja kostitati küsimusega “Miks sa hea sõber ei joo, kas sul on tervisega midagi korrast ära?”
- Edukate põlvkond teab, et tervis on kõige alus ja siit tuleb tervisetoodete tarbimise kasv, ka õlletööstuses. Foto: A. Le Coq
Nii nagu suureneb tarbijate ja huviliste armee, kasvab ka tootjate pakutav tootevalik ja edeneb tootearendus.
Tänaseks on ka vanakooli õllesõpradele üllatuseks ja rõõmuks alkovabade õllede maitsed muutunud täiesti joodavateks ja tootjad üllatavad meid suve hakul üha uute ja põnevate suviste maitsetega. Näiteks Grillfesti ja Eesti Grilliliidu võistlushooaaja ametlik kostööpartner A. Le Coq alustas aprillis kahe uue alkoholivaba õlle pruulimisega ning tõi turule alkoholivaba Premiumi ja naturaalselt kääritatud õllejoogi Fassbrause. Alkoholivabad õlled on kogu maailmas kasvav trend ning kohalik aktsiisi- ja reklaamipoliitika, inimeste terviseteadlikkus ja sportlikud eluviisid suunavad ka Eesti turul üha rohkem tarbijaid alkoholivaba õlle poole, see on matemaatiline fakt.
Eesti Grilliliit, kes aastaid on kasutanud üleriigiliste grillivõistluste auhiunnapartnerina Fest nimelist ja tõsi küll suhteliselt väikese alkoholi mahuprotsendiga Eesti vahuveini, sõlmis sel kevadel lepingu A. Le Coqi alkoholivaba õlle ja naturaalselt kääritatud Fassbrause tutvustamiseks. Eesti Grilliliidu lipulause on: Grillime terviseks!
Väikese alkoholisisaldusega ja alkoholivabade õllede hulga kasvatamine tooteportfellis on maailma õlletööstuses üldine trend. Alkoholivabade õllede turuosa Eestis on nelja aastaga kasvanud ligi 50%, lähiajal teeb see kategooria õlleturul veelgi suurema hüppe.
Mis on mis?
A.Le Coq Fassbrause
A. Le Coq Fassbrause on kerge sidrunimaitsega naturaalselt kääritatud jook, mis on valmistatud alkoholivabast õllest ja sidrunimahlast. Lisaks on joogis ka palju vajalikke B-grupi vitamiine (B6, B12, B5 ja B7). Fassbrause on hea ja tervsilik alternatiiv karastusjookidele, olles parim värskendaja ja janukustutaja.
Fassbrause on alguse saanud Saksamaalt, kus see on ka praegu väga populaarne jook, eriti Berliinis ja selle ümbruses. Tegemist on keemik Ludwig Scholvieni poolt eelmise sajandi alguses leiutatud joogiga, mille koostise mõtles ta välja eelkõige oma pojale mõeldes. Tänapäeval on Fassbrause joojateks kujunenud siiski täiskasvanud.
Alkoholivaba A.Le Coq Premium
A.Le Coq Premium alkoholivabas õlles on säilinud Premiumile omane pehme maitse tänu erilisele valmistamisviisile. Alkoholivaba õlut toodetakse valmis kääritatud õllest, millest seejärel eraldakse spetsiaalse vaakumaurutustamise meetodil alkohol. Vaakumi tekitamine võimaldab õllest alkoholi välja aurustada madalal temperatuuril, nii ei saa õlle maitse protsessi käigus kannatada ning ka alkoholivabas õlles säilib Premiumi hea maitse.
Alkoholivaba A.Le Coq Premium sobib neile, kes soovivad alkoholitarbimist vähendada või on otsustanud alkoholist üldse loobuda. Loomulikult on see ka parim valik kõigile õllesõpradele hetkedeks, mil alkoholi tarbimine ei ole kas lubatud või võimalik.
Alkoholivaba õlle kalorsus on madalam kui tavapärasel lager-õllel, seetõttu sobib see õlu ka neile, kes muretsevad liigse kehakaalu pärast. Alkoholivaba Premiumi 0,33l pudelis on vaid 87 kalorit (100 grammi kohta 26,3 kcal), samal aja kui tavapärases 4,7%-lises pooleliitrises Premiumis on 200 kalorit.
Seotud lood
Lindströmi müügitöö eripära seisneb iga tiimiliikme tugevuste ärakasutamises ja arendamises. Just müügiinimeste koolitamine ja vastutuse andmine nende eelistuste põhjal aitab püsivalt leida ja hoida motiveeritud töötajaid, selgub saatest “Minu karjäär”.