Kuigi Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul asub Eesti vorstimüügi jaoks geograafiliselt kehvas asukohas, kerkis ettevõte aastaga toidutootjate pingereas tervelt 33 kohta.
Vasakul Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük, keskel Indrek Alliksaar KPMGst ja paremal Liviko juht Janek Kalvi. Foto: Erakogu
"Äripäeva TOPi" saates teeme ülevaate joogi- ja toidutootjate pingeridadest. Kuigi tegemist on kahe erineva TOPiga, mõjutasid eksporti, turgu ja tarbijaid paljuski samad tegurid. Küsime, mis on ettevõtete kasvu taga ja millised on kitsaskohad.
Ettevõtte müügihinna kujunemine on keerukas protsess, kus müüja teeb elus sageli ainukordse tehingu ja emotsionaalne faktor võib olla üsna suur. Paraku seda komponenti hinnastamise juures kasutada ei saa, tõdesid PwC Estonia tehingute nõustamise juhtivkonsultandid Allar Karu ja Sass Karemäe.