Peäske: restoranid kaotasid mõne päevaga 400 000 eurot
Viimaste piirangute väljakuulutamise järel kaotasime mõne päevaga sadu tuhandeid eurosid, rääkis restoranisektori jaoks äärmiselt keerulisest ajast mitme tuntud restorani omanik ja valdkonna eestkõneleja Kristjan Peäske.
Peäske rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammi intervjuus, et tal endal veel käegalöömise tunnet ei ole, kuid ilmselgelt on raske. "Ilmselgelt ei ole adekvaatne väide, et meie tegevust täna piiratud ei ole," märkis Peäske.
Toidukohad pidid sel suvel kogemustega töötajate saamiseks konkurente palgaga üle trumpama ning alla jääjad õpetasid välja verinoori töötajaid, kes lähevad sügisel tagasi kooli. Siiski on toidukohtade omanikel sügisel suuremaid muresid kui koolipinki naasev tööjõud.
Restoranide Moon, Kolm Sibulat, Mantel & Korsten kaasomanik ning auhinnatud restoraniärimees Roman Zaštšerinski rääkis „Delovõje Ljudi“ saates, et praeguses olukorras on nende moto jääda väikeseks, nii väikeseks kui võimalik.
Energia tootmise terviklahendustest, mis aitavad ettevõtetel energiakulusid kokku hoida, räägitakse aina rohkem. Kui seni soetati päikesepaneelid, et energiat toota ja ülejääk võrku tagasi müüa, siis nüüd kasutatakse targaks elektri tootmiseks ja tarbimise juhtimiseks lisaks akupankasid.