Restoranide käibemaksu leevendamine tõstaks ettevõtjate konkurentsivõimet, kuid samas vähendaks ka maksudeta palkade maksmist, arvab restoranide Lee ja Lore omanik Kristjan Peäske.

- Restoraniomanik Kristjan Peäske korraldab muu kõrval Toidupangale raha kogumiseks heategevuslikke lõunaid. Foto: Raul Mee
“Hästi hea näide on Leedust, kus käibemaks langes COVIDi ajal kaks korda, kuid tegelikult maksulaekumised hoopis kasvasid. See tähendab, et äridel ei olnud enam põhjust tegeleda musta rahaga,” rääkis Peäske Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Restoraniärimees Kristjan Päeske räägib saates "Turismitund", miks ta on võtnud vaevaks oma toidukohtadele hankida keskkonnahoidlikku tegutsemist tunnustava Green Key märgise. "See ei ole järjekorne turundusvõimalus, vaid me päriselt tahame restoranide protsesse paremini korraldada," ütles Peäske.
Restoranide Lee ja Lore omanik Kristjan Peäske ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammi intervjuus, et restoranidel ei jää muud üle kui tõsta hindu umbes 20%. Vastasel juhul ootaks ees pankrot.
Kuidas töötab Tehnopoli tehisarukiirendi, millist tuge idufirmad sealt saavad ja millised ettevõtted on oodatud osalema, sellest räägitakse värskes Äripäeva raadio saates.